Anadolu Üniversitesi İletişim Kulübü tanışma toplantısı Anadolu Üniversitesi İletişim Kulübü tanışma toplantısı

Eğitimde, zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretimi üzerine uzman bilgiler paylaşıldı.

Anadolu'nun Zeytin Baba’sı Eğitim Verdi

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, "Anadolu'nun Zeytin Baba'sı" olarak bilinen tecrübeleriyle zeytin üreticileriyle buluştu. Prof. Dr. Özkaya, zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden Zeytinciliği Geliştirme Projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Orta Sakarya Vadisi’nde zeytin yetiştiriciliğini artırma ve natürel zeytinyağı üretimini teşvik etme çalışmaları kapsamında eğitimlerine devam ediyor. Erken hasat soğuk sıkım ile kaliteli zeytinyağı elde edilmesine yönelik yapılan bu çalışmalar, bölgedeki zeytin üreticilerine destek sağlıyor.

Dorlion Markalı Zeytinyağı Tanıtıldı

Eğitim sırasında Eskişehir'in tarihî yerleşim yeri olan Dorlion ismiyle satışa çıkan zeytinyağı hakkında da bilgiler paylaşıldı. Üretici Marketlerde satılan bu zeytinyağı, bölgenin zeytin üretimine katkı sağlıyor ve kaliteli üretimi teşvik ediyor.

Zeytinyağında Dünya ve Çevre Dostu Uygulamalar

Eğitimde, zeytinyağı üretiminin dünyadaki güncel durumu, üretim miktarları, pazar bilgileri ve çevre dostu sürdürülebilir uygulamalar ele alındı. Üreticiler, zeytinyağı içerisindeki önemli bileşenlerin sağlık üzerindeki etkileri hakkında da bilgilendirildi.

Üreticiler Merak Ettiklerini Sordu

Eğitime katılan zeytin üreticileri, uzmanlara merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu. Daha verimli zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretimi için yapılması gerekenlerin altı çizildi.

Kaynak: Haber Merkezi