Eskişehir'de iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada, Fatih Bayar hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak üç sanığın yargılandığı duruşma, ertelendi. Duruşmada, sanıklardan Burak Z. pişman olduğunu belirtirken, Bayar'ın anne ve babası sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Olay, İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı’ndaki bir eğlence mekânında 21 Ocak akşamı meydana geldi. Alkollü bir ortamda başlayan tartışma, mekândan çıkıldıktan sonra kavgaya dönüştü. 36 yaşındaki Fatih Bayar, vücuduna aldığı 2'si ölümcül olmak üzere toplam 17 bıçak darbesiyle hayatını kaybetti; arkadaşı Yasin T. ise 6 bıçak darbesiyle yaralandı. Olay sonrasında kaçan sanıklar Burak Z. (27), kardeşi Tunahan Z. (23) ve arkadaşları Faruk Y. (18), Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Burak Z. ve Tunahan Z. tutuklanırken, Faruk Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Burak Z. ve Tunahan Z. ile Fatih Bayar’ın ailesi katılırken, tutuksuz sanık Faruk Y. duruşmaya gelmedi. Burak Z., savunmasında bir şey söylemeyeceğini belirtti. Tunahan Z. ise, "İlk vuran kendisiydi. Çok pişmanım, keşke bu olay yaşanmasaydı," ifadelerini kullandı.

Eskişehir ulaşımındaki o sorun için acil çözüm bekleniyor! Eskişehir ulaşımındaki o sorun için acil çözüm bekleniyor!

Fatih Bayar'ın babası Mehmet Bayar, oğlunu canice öldüren sanıkların ağır bir şekilde cezalandırılmasını istedi. Anne Ayşe Bayar da, tutuksuz sanık Faruk Y.’nin tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Ulusal Kriminal Bürosu’ndan gelecek raporun beklenmesine ve sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ