ESO Aile Şenliği’nin 4’üncüsü gerçekleştirildi ESO Aile Şenliği’nin 4’üncüsü gerçekleştirildi

"The Voice Of The Wood" (Ahşabın Sesi) sloganıyla gerçekleştirilen Ahşap Heykel Festivali ve "Flame Of The City" (Şehrin Ateşi) temasıyla yapılan Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, tarihi Odunpazarı bölgesinde tüm hızıyla sürüyor. 7 Eylül’e kadar devam edecek olan etkinlikler, sanatın büyüleyici gücünü gözler önüne seriyor.

SANATÇILARIN EŞSİZ ESERLERİ

2’si yabancı olmak üzere 10 sanatçının katılımıyla gerçekleşen Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Odunpazarı Belediyesi’nin Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde devam ediyor. Onur konuğu olarak Prof. Dr. İnayet Sevim Çizer’in katıldığı çalıştayda, sanatçılar özgün ve eşsiz seramik eserler yaratıyor. Çalışmaların sürdüğü Arasta El Sanatları Çarşısı’nda, farklı pişirim tekniklerinin uygulandığı fırınlar kurulmuş durumda. Festival boyunca Macun Lüsteri, Raku, Lüsteri ve Sagar gibi pişirim teknikleri başarıyla sergilenirken, sanatseverler bu teknikleri yakından gözlemleme fırsatı buluyor.

HEYKELLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Ahşap Heykel Festivali’nde ise 9 sanatçı, dev çadırda çalışmalarını sürdürüyor. Hicri Sezen Meydanı’nda düzenlenen topaç çevirme etkinliği ise katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Heykellerin şekillenmeye başladığı festivalde, katılımcılar sanat eserlerinin doğuşuna tanıklık ediyor.

MÜZİK, DANS VE EL SANATLARI FESTİVALE HAYAT VERİYOR

Festival boyunca, ahşap ustaları tarafından yapılan hediyelik eşyalar, biblolar ve tablolar, festival alanında kurulan stantlarda sergilenip satışa sunuluyor. Ayrıca, Odunpazarı Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen halk dansları gösterileri ve müzik dinletileri festivale renk katıyor. Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği halk dansları gösterisi ise izleyicilerden tam not aldı.

WORKSHOPLARLA SANATA DOKUNMA FIRSATI

Festival kapsamında düzenlenen workshoplarda katılımcılar, ahşap ve seramik sanatına dokunma fırsatı buluyor. A4 boyutundaki ıhlamur ağaçlarını oyarak ahşapla buluşan katılımcılar, Seramik Galerisi’nde çamurdan hazırlanan karolara desenler çizerken, çamuru torna tezgahlarında şekillendiriyor.

Her iki festival de 7 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek sergilerle sona erecek. Ahşap Heykel Festivali'nin sergisi saat 15.00’te Ahşap Eserler Galerisi’nde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi ise saat 17.00’de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: Haber Merkezi