Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Halk Dansları Topluluğu, Çin’in Shaanxi Eyaleti’nin başkenti Xi’an’da düzenlenecek olan prestijli bir etkinliğe davet edildi.

10. İpek Yolu Uluslararası Sanat Festivali

Anadolu Üniversitesi Halk Bilim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan İslatince, topluluğun, 19 Ekim tarihinde başlayacak ve bir ay sürecek olan 10. İpek Yolu Uluslararası Sanat Festivali'ne davet edildiğini açıkladı. Festival, Türkiye, Avusturya, Macaristan, Rusya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya, Sırbistan, Gürcistan, Uganda, Tayland, Singapur ve Çin’in Makao Özel İdari Bölgesi'nden katılan sanatçılar ve gruplarla birlikte toplamda 33 oyun ve 63 performans sergileyecek.

Uluslararası Başarı ve Temsil

Halk Dansları Topluluğu, daha önce birçok uluslararası festivale katılarak gösterdiği performanslarla halk dansları kategorisinde tanınırlık kazandı. Bu önemli festivale katılarak ülkemizi ve Anadolu Üniversitesi’ni temsil edecek olan topluluğun, tüm maliyetlerinin 10. İpek Yolu Uluslararası Sanat Festivali komitesi tarafından karşılanacağı belirtildi.

OEDAŞ uyardı: Eskişehir'in merkez ve ilçelerinde elektrik kesintisi! OEDAŞ uyardı: Eskişehir'in merkez ve ilçelerinde elektrik kesintisi!

Sergileyecekleri Oyunlar

Kafile başkanlığını Prof. Dr. Hasan İslatince’nin yapacağı topluluk, festivalde Karadeniz, Burdur, Sema, Kıskanç, Antep ve Muğla yöresi oyunlarını sergileyecek.

Kültürel Mirasın Tanıtımı

Prof. Dr. Hasan İslatince, Anadolu Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu'na uluslararası bir etkinlikte Türkiye’nin zengin kültürel mirasını tanıtma misyonu için başarılar diledi. Bu tür festivallerin, Türk kültürünün dünya genelinde tanıtılması adına büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi