Eskişehir'de inşaat halindeki bina, özellikle bitişik nizam binalarda yapılan hatalar üzerinden dikkat çekti. Paylaşımı yapan kişiler, inşaatta ciddi sorunlar olduğunu belirterek, bu hataların olası depremler açısından tehlikeli olabileceğini vurguladı.

Paylaşımda, kolonlarda kalıp hataları ve beton yerleşiminde problemler olduğu belirtilirken, eski bina ile yapımı süren yeni bina arasındaki boşluğun da yönetmeliklere uygun olmadığı ifade edildi. Türkiye Deprem Yönetmeliği'ne göre bitişik nizam binalar arasında bırakılması gereken minimum boşluk ile ilgili şu hükümlere yer verildi:

  • 6 metre yüksekliğe kadar olan binalar için en az 3 cm boşluk bırakılması gerekiyor. Bu değere, 6 metreden sonraki her 3 metrelik yükseklik için en az 1 cm eklenmesi gerekiyor.
  • Bina blokları arasındaki boşluklar, depreme karşı her blokun bağımsız olarak hareket etmesine olanak verecek şekilde düzenlenmeli.

Paylaşımda ayrıca, söz konusu inşaatın bulunduğu bölgedeki daire fiyatlarının 5-6 milyon TL civarında olduğu da belirtildi.

Eskişehir'de kasetler yeniden revaçta Eskişehir'de kasetler yeniden revaçta

Paylaşıma gelen bazı yorumlar ise şu şekilde;

Ben şehir şehir gezerim. Birçok şehirdeki bitişik nizam yapılaşmalarda hatta yeni yapılaşmalarda dahi 1 mm boşluk dahi görmedim.

🥲 bu kadar acının üstüne bu rahatlık...

Kaynak: Haber Merkezi