Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya'nın, kuaförlerin Pazar günleri kapalı olması yönündeki açıklaması sektörde adeta bomba etkisi yarattı. Karara tepki gösteren bazı kuaförler imza kampanyası başlatarak adeta isyan bayrağını çekti.

Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle yeşil ulaşım Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle yeşil ulaşım

YÜZDE 70 ÜYE OYLAMAYA KATILMADI

42 yıllık tecrübeli Bayan Kuaför İşletmecisi Soner Tiryaki, imza kampanyasının öncülerinden biri. Tiryaki, olayın perde arkasını anlattı . Tiryaki, " Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası yönetimi, 1 Temmuz 2024 tarihinde Ticaret Bakanlığı'ndan gelen genelgeye istinaden Arz Talep Genelgesi diyorum ben buna kanun değil. Bu genelge doğrultusunda odamızın bir gece saat 01:30'da WhatsApp üzerinden üyelerine bir oylama göndermiştir. Oylamanın katılım oranı yüzde 30'dur. Bu oylamadan yüzde 70'lik üye kitlesinin haberdar olmadığı ve oylamaya katılmadığı bilinmektedir. WhatsApp'a erişimi olmayan, oylama saatinden habersiz olan veya çeşitli nedenlerden dolayı oylamaya katılamayan üyelerin hakları gözetilmemiştir.Oda yönetimi, oylama sonucunda pazar günleri çalışma saatlerine ilişkin sınırlamaların kabul edildiğini belirterek bu kararı valiye sunmuştur. Bu kararın alınma şekli ve katılımın düşük olması nedeniyle oda üyeleri tarafından tepkiyle karşılanmıştır" dedi. 

İMZA SAYIMIZ ODA YÖNETİMİNDEN FAZLA

Tiryaki, diğer kuaförlerin oylamanın şeffaf ve adil olmadığını ve pazar günleri çalışma saatlerine ilişkin kararın geri çekilmesini talep ettiğini belirtiyor. "Sayın Gürdal Bey ise pazar günlerini Ticaret Bakanlığı'ndan gelen genelgeye göre belirlediklerini ve Valiye sunulan kararın geri çekilemeyeceğini savundu. Arz ve talebe göre geri adım atmak için tekrar oylama yapılması gerektiğini, 15 gün boyunca şeffaf bir şekilde kaşede imzalı üyelerden oy toplanabileceğini ve bu konuda Valiye tekrar sunulabileceğini belirten Tiryaki, "Sayın Gürdal Bey, gece 01.30'da mesaj atarak her şeyin bittiğini ilan ederek bu adımı attı. Biz üyeler olarak buna karşı imza kampanyası başlatarak sesimizi yükselttik. Cuma gününden bu yana toplanan imza sayısının oda yönetimi tarafından sunulan imza sayısından çok daha fazla olduğu belirtiliyor" dikkat çekti. 

YASAL YOLLARDAN ARAYACAKLAR

Kuaför arkadaşları ile pes etmeye niyetli olmayan Tiryaki, Çözüm alamadıkları taktirde İdare Mahkemesi ve Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak haklarını yasal yollardan aramaya yöneleceklerini belirterek, "Yılda 52 gün var. Kapatılan bir gün. Esnafım için büyük bir kayıp. Stopajımı, vergimi ve Bağkur günümü düşmeyecekler. Ama o 52 gün parasını benden devlet alacak. Bunun zararını kim karşılayacak? Biz bu haksızlığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah KÖSE