Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, törene katılarak ilk üç ismin kurasını çekti ve hak sahiplerine tebriklerini iletti.

Başkan Ünlüce İlk Üç İsmi Belirledi

Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesinin A etabını tamamlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kentpark Kent Evi’nde düzenlenen kura çekimi ile hak sahiplerini belirledi. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin bulunduğu projede, Başkan Ünlüce, ilk üç hak sahibinin ismini çekti. Kura sonucunda şehit annesi Lütfiye Adalıoğlu, Ali Şimşek ve Şükrü Aslım’ın isimleri belirlendi. Şehit annesi Lütfiye Adalıoğlu'nun isminin çıkmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Ünlüce, hak sahiplerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Eskişehir'in o mahallesinde can güvenliği tehlikede! Eskişehir'in o mahallesinde can güvenliği tehlikede!

Gündoğdu Mahallesi’nin Çehresi Değişecek”

Kura çekimi sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Ünlüce, projenin uzun yıllardır devam eden bir çalışma olduğunu belirterek, "Bugün bizim için çok heyecan verici bir gün. Gündoğdu Mahallesi, şehrimizin en eski mahallelerinden biri. Zamanla hızlı bir gelişim gösterdiği için kendi başına dönüşmesi zor hale gelmişti. Önceki Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen döneminde başlayan çalışmalarla mahalle üç bölgeye ayrıldı. Bugün kura çekimini yaptığımız yer, Gündoğdu 2 Bölgesi’nde kalan ve 60 konutun tamamlandığı A etabı. Tüm etaplar tamamlandığında, Gündoğdu Mahallesi’nin çehresi değişecek ve Eskişehir’in en güzel bölgelerinden biri olacak." dedi.

Örnek Daire Ziyareti ve Teşekkür

Kura çekiminin ardından, Başkan Ünlüce, hak sahiplerinden Ali Şimşek ve ailesi ile Gündoğdu Mahalle Muhtarı Adem Karaman’la birlikte Gündoğdu Mahallesi’ndeki örnek daireyi ziyaret etti. Ünlüce, örnek dairenin tefrişatını gerçekleştiren iş insanları İbrahim Eldem ve Mulla Şahbaz’a teşekkürlerini iletti.

Vatandaşlardan Başkan Ünlüce’ye Teşekkür

Kura çekimi sonrasında heyecan yaşayan ve mutlulukları yüzlerinden okunan vatandaşlar, dairelerini görmek için Gündoğdu Mahallesi’ne gittiler. Hak sahipleri, projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Ünlüce’ye teşekkür etti.

1500 Konut Daha Geliyor

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edilen 60 konutun ardından, diğer etaplarla birlikte toplamda 1500 konutun daha Gündoğdu Mahallesi’ne kazandırılacağını açıkladı. Ayrıca, mahallede yaklaşık 143 bin metrekarelik yeşil alan, iki okul alanı, iki kültürel tesis, bir belediye hizmet alanı ve kent içi ulaşımı rahatlatacak yeni cadde, sokak ve yaya yolları yapılacağı belirtildi. Böylece, Gündoğdu Mahallesi daha sağlıklı, güvenli ve altyapısı güçlü bir kentsel yaşam alanına dönüşecek.

Kaynak: Haber Merkezi