Tepebaşı Belediyesi'nin örnek projeleri arasında yer alan Gökkuşağı Kafe, özel bireylerin iş gücüne katıldığı ve toplumla bütünleştiği bir merkez olarak dikkat çekiyor. Kafe, her yaştan misafiri ağırlamaya devam ediyor.

Eskişehir'de hareketli gece: Şüpheli valiz... Eskişehir'de hareketli gece: Şüpheli valiz...

Engelli Bireylerin Topluma Katılımı

Tepebaşı Belediyesi, engelli bireylerin topluma dahil olmalarını, kendilerini geliştirmelerini ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla birçok proje hayata geçiriyor. Gökkuşağı Kafe projesi, bu çalışmaların en önemli örneklerinden biri olarak Eskişehirliler tarafından sevilen bir mekan haline geldi.

13 Temmuz 2011’den Beri Hizmette

İlk olarak 13 Temmuz 2011 tarihinde faaliyete geçen Gökkuşağı Kafe, zihinsel yetersizliği bulunan bireyleri toplumla bütünleştiriyor. Kafe, 15 özel bireyin servis yaptığı bir alan olarak hizmet veriyor ve bireylerin gelişiminin takip edilebileceği akademik çalışmalara zemin hazırlıyor. Ayrıca, bu proje sayesinde bireylerin ailelerinin yaşadığı zorlukların azaltılmasına da katkı sağlanıyor.

Özel Atayurt İlkokulu’ndan Anlamlı Ziyaret

Son olarak, Özel Atayurt İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, IB PYP programı kapsamında ‘Kim olduğumuz’ temalı gezi programlarını Gökkuşağı Kafe'de gerçekleştirdi. Bu ziyarette, bireysel farklılıklara saygı duymanın yanı sıra duyarlı ve farkındalığı yüksek bireylerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Öğrenciler, özel bireylerle tanışma fırsatı buldu.

İki Farklı Lokasyonda Hizmet

Gökkuşağı Kafe, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi ve Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'nde iki ayrı noktada hizmet veriyor. Proje, toplumsal farkındalığı artırarak özel bireylerin sosyal hayata entegrasyonuna katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi