Konu hakkında açıklama yapan Eskişehir İl Sağlık Müdürü yaşa bildirici;

"Sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli sunumu için süreklilik arz eden, yenilikçi ve yüksek katma değerli bir takım faaliyetlerin gerekliliğine inanıyoruz. Bu kapsamda düzenli yayınlanacak, birincil korumadan taramalara, teşhis ve tedavi süreçlerinden rehabilitasyona çok geniş bir yelpazede bilgiler barındıracak, toplumsal bilinci artıracak ve sağlık hizmeti sunucuları ile vatandaşlar arasındaki iletişimi güçlendirecek olan Eskişehir Halk Sağlığı Bülten’ini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Eskişehir'de servis aracının hatalı park etmesi trafiği zorladı Eskişehir'de servis aracının hatalı park etmesi trafiği zorladı

Sağlık, bireylerin yaşamındaki en temel değerlerden biri olup sağlık düzeyinin korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi toplumların önde gelen hedefidir.

Bu hedefe ulaşmada kilit noktalardan biri de hizmet sunumu ve faydalanım açısından bir rehber niteliğinde olan doğru bilgiye dayalı, sağlıklı, etkili ve sürekli iletişimi tesis etmektir. Sağlık alanında iletişim, yalnızca hastalar ve sağlık hizmeti sunucuları arasında değil, aynı zamanda toplumun geneliyle sağlık kuruluşları arasında da güçlü bir köprü kurar. Bu bağlamda sağlıkta iletişim ve bilgiye yatırım adına atılan her adım, sağlıklı bir toplum inşa etmenin anahtarı, aynı zamanda topluma sunulan yani cari hale getirilmiş yüksek katma değerli bir hizmettir.

Söz konusu sağlık olduğunda iletişimin biçimi, hangi bilgilerin hangi kanallar aracılığıyla aktarılacağı, vatandaşlardan gelen geri bildirimler gibi pek çok parametre işin içerisine girmektedir. Bununla birlikte günümüz modern yöntemlerinin seçimi ile genel ve/veya dönemsel olarak yüksek düzeyde öncelik arz eden konuların belirlenmesi de yine mühimdir. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek, sağlık okuryazarlığını geliştirmek ve doğru bilinen yanlışları düzeltmek bu projenin perspektifini ve temel amacını teşkil etmektedir.

Bültenimizde yer bulan ve konunun uzmanlarınca hazırlanan içerikler birincil korumadan taramalara, teşhis ve tedavi süreçlerinden rehabilitasyona çok geniş bir yelpazede bilgiler barındıracak, bu konularda toplumsal bilinci artıracak ve sağlık hizmeti sunucuları ile vatandaşlar arasındaki iletişimi güçlendirecektir. Böylelikle kişiler hem kendi sağlıklarını korumak ve iyileştirmek için daha yetkin hale gelecek hem de çevresindekileri daha doğru yönlendirerek kümülatif bir gelişimin parçası olacaklardır. Yılın belirli dönemlerinde basılı ve elektronik olarak yayınlacak olan bültenimiz belli temel prensipler üzerinde ayakta duracaktır ve yeri geldiğinde ilgili içeriklerin kendine yer bulduğu, modüler yapısı sayesinde sürekli geliştirilebilen ve süreklilik arz eden bir eser olarak varlığını sürdürecektir. Bu projede yer alan tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, Eskişehir’imize hayırlı ve uğurlu olmasını niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten