Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü'nün sualtı görüntüleme branşı milli sporcusu Erkan Balk ile dalış partneri Akın Bağcılar, Arnavutluk'ta gerçekleştirilen Sualtı Görüntüleme Dünya Şampiyonası'nda iki farklı kategoride altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attılar.

Büyük Gurur, Büyük Çaba

CMAS (Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu) tarafından düzenlenen 20. Sualtı Fotoğraf ve 6. Sualtı Video Dünya Şampiyonası, 7-12 Ekim 2024 tarihleri arasında Arnavutluk'un Saranta şehrinde yapıldı. 19 ülkenin katıldığı şampiyonada, zorlu bir hazırlık sürecinin ardından Balk ve Bağcılar, tarihi bir başarıya ulaşarak dikkatleri üzerlerine çektiler.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nden bilgilendirme Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nden bilgilendirme

İki Altın Madalya ile Dönüş

Balk ve Bağcılar, “Video Film Kategorisi”nde ve “Belgesel Video Kategorisi”nde altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldular. 2023 yılında Küba'daki CMAS 19. Sualtı Fotoğraf ve 5. Sualtı Video Dünya Şampiyonası'nda milli sporcu unvanıyla ülkemizi temsil eden ikili, Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına İstiklal Marşı'nı okutmuşlardı.

Başkan'dan Tebrik Mesajı

Başkan Ayşe Ünlüce, sporcuları bu tarihi başarıları nedeniyle kutlayarak, “Anadolu'nun ve bozkırın ortasında parlayan yıldızımız Eskişehir, her alanda ilklere imza atmaya ve ülkemize güç vermeye devam ediyor. Erkan Balk ve Akın Bağcılar’ın Arnavutluk'ta elde ettikleri başarı, hepimizi gururlandırdı,” şeklinde ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ