Eskişehir’de düzenledikleri tepki eyleminin üçüncüsü gerçekleştirildi. Daha önce Hamamyolu Yediler Parkında ardından ikinci kez İsmet İnönü Caddesi üzerinde toplanan hayvan dostları, açtıkları pankartın arkasında bir araya geldi. 
Sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa teklifini karşı, Eskişehir’den seslerini duyurmaya çalışan çok sayıda hayvan severe vatandaşlarda katılarak ya da alkışlayarak destek verdi. Eskişehir Hayvan Hakları Platformu üyeleri ‘Öldüren yasayı istemiyoruz’, ‘Can dostuma dokunma’, ‘Kanlı ellerini hayvanlardan çek’, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’, ‘Devlet öldürmez devlet yaşatır’, ‘Kanlı yasayı istemiyoruz’ sloganlarıyla Adalar Mevkiine kadar yürüdü.

SORUN ÇÖZÜLMÜYOR

“İnsanoğlunum oluşundan bugüne değin var olan bilumum canlılar bugüne kadar amaçları doğrultusunda insana hizmet etmiş insanlığının varoluşunun bir parçasıdır” diyen Platform Temsilcisi Gülçin Yapıcı “Bugüne bakıldığında sokak hayvanları bir sorun olarak görülmekte. Bir canlıya sorun gözüyle bakan iktidar sahipleri sorunu çözüme yönlenmek yerine itlaf etme girişiminde bulunmuşlardır. Bizler şunu biliyoruz ki bir toplumda hayvana, ağaca, tabiata değer var ise burada insanlık zaten hak ettiği değere kavuşmuş demektir. Bugüne kadar ‘Osmanlı torunuyuz’ deyip ecdadımızın yolunda ilerlerken bugün görüyoruz ki Avrupa’nın uyutma yasalarını kendi örf ve adetsizle örtüşmeyen yasaları Türk insanına sokaktaki hayvan adına dayatılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'deki tarihi yapı yıllardır onarılmayı bekliyor! Eskişehir'deki tarihi yapı yıllardır onarılmayı bekliyor!

İKTİDARA SESLENDİ

Yapıcı, “Tarihin sayfalarında iyi insanlar olarak yer edinmek adına geleceğe sevgiye, şefkati, merhameti aktarmak adına bugün iktidar sahiplerine hep bir ağızdan sesleniyoruz: Kanlı yasayı çek. Tasarıyı geri çekin diyoruz” dedi. Hayvanseverler adına Platform temsilcisi Gülçin Yapıcı, Pazartesi Meclis’te olacağını da sözlerine ekledi. 

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan