İsmet İnönü -1 Bulvarı Kanatlı AVM önünde gerçekleşen etkinlikte basın açıklamasını SOL Parti Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Bahçeci yaptı.
Bahçeci, yaptığı konuşmada yaşam hakkının en temel hak olduğunu belirterek, "Devletin yurttaşlarının yaşamlarını koruması en önemli görevlerindendir. Ancak AKP’nin 22 yıllık tek adam rejimi, bu noktada bırakın yaşamımızı korumayı, yaşamımız için tehlike haline gelmiştir" dedi. Bahçeci, yıllardır partisi ve toplumun vicdanlı insanlarının sağlıkta özelleştirmelere karşı mücadele ettiğini ifade etti.

"Yenidoğan çetesi" olarak bilinen bir rant çetesinin, para kazanma amacıyla birçok bebeğin yaşamını tehlikeye attığını vurgulayan Bahçeci, bu olayın sağlıkta özelleştirme politikalarının bir sonucu olduğunu söyledi. 2002 yılında 271 olan özel hastane sayısının, 22 yılda 572’ye yükseldiğini belirten Bahçeci, devlet hastanelerinin birçok hizmetinin taşeron şirketlere devredildiğini ve böylece yeni rant kapıları açıldığını dile getirdi.

Eskişehir'de çözülemeyen sorun: Kriz büyüyor! Eskişehir'de çözülemeyen sorun: Kriz büyüyor!

Bahçeci, "AKP rejimi, koca ülkeyi rant çetelerinin cirit attığı bir cennete dönüştürmüştür. Yaşam hakkımız tehlikededir!" diye ekledi. Sağlık hizmetlerinin büyük kar getiren bir ticari sektör haline geldiğini vurgulayan Bahçeci, yaşanan olaylarda sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin derhal görevden alınması gerektiğini ifade etti.
Açıklamanın sonunda, sağlık hizmetlerinin insan odaklı, erişilebilir ve ücretsiz olması gerektiğini belirten Bahçeci, "Bu korku filmini bitirmenin tek yolu AKP rejimini sonlandırmaktır" diyerek eylemi sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi