Eskişehir'de bulunan üniversitelerde 2024-2025 eğitim-öğretim yılına start verildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ile birlikte şehre yeni gelen öğrenciler, kente yeniden canlılık getirdi.

Şehirde Öğrenci Yoğunluğu

Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte, üniversitelere ilk kez adım atan öğrenciler, Eskişehir’in çarşı ve merkez bölgelerinde yoğunluk oluşturdu. Özellikle öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için şehir merkezine akın etmesi, kentin ticari faaliyetlerinde hareketlilik yarattı. Yeni gelen öğrenciler; ulaşım, barınma ve diğer gereksinimlerini karşılamak için Eskişehir’in farklı bölgelerinde dolaşmaya başladı.

ESKART Başvuru Noktasında Yoğunluk

Öğrencilerin en temel ihtiyaçlarından biri olan ulaşım için gereken ESKART başvuruları da bu hareketliliğin önemli bir parçası oldu. Köprübaşı mevkiindeki ESKART başvuru merkezinde, indirimli öğrenci kartı almak isteyen üniversiteliler sebebiyle uzun kuyruklar oluştu. Yetkililer, ESOGÜ ve ESTÜ'de öğrenim gören öğrencilerin indirimli ulaşım kartlarını okullarından temin edebileceklerini belirterek, öğrencilerin yoğunluğa rağmen kolaylıkla kartlarına ulaşabileceklerini vurguladı.

Eskişehir'de zabıta yasak tanımayanları affetmedi! Eskişehir'de zabıta yasak tanımayanları affetmedi!

Eskişehir’in Dinamik Atmosferi Yeniden Canlandı

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte Eskişehir, her yıl olduğu gibi bu yıl da dinamik ve genç nüfusu sayesinde canlı bir atmosfere kavuştu. Öğrencilerin kente gelmesi, şehrin ekonomisine ve sosyal hayatına da büyük katkı sağlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi