Erdal'ın yalnızca 1 gün önce ES TV'ye konuk olarak başta URAYSİM olmak üzere 4 yıllık projelerini anlatması Erdal'ın ani bir kararla görevden alındığını düşündürürken konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

Önceki gün ES TV'ye konuk olan ve ikinci dönemindeki projelerini anlatan Erdal, dün de rutin programı doğrultusunda sabah saatlerinde Eğitim Komisyonu Toplantısı'na katıldığı öğrenildi. Rektör Erdal'ın öğleden sonraki programına hazırlanırken istifa ettiğine dair duyumlar başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere kentin kamuoyuna yayıldı. Akşam saatlerinde makamından ayrılan Erdal, henüz bir açıklama yapmazken Anadolu Üniversitesi yetkilileri de konuyla ilgili görüş belirtmekten kaçındı. 

Eskişehir'in parkındaki çöpler tepki topladı Eskişehir'in parkındaki çöpler tepki topladı

İstifa ettiği iddia edilen Rektör Erdal'ın 1 gün önce ES TV'ye başta URAYSİM olmak üzere 4 yıllık projelerini anlatması kafalarda soru işareti oluşturdu. Erdal istifa mı ettiği, yoksa görevden mi alındığı belirsizliğini koruyor. Öte yandan Erdal'ın yerine Osmangazi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak'ın atandığı öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy