Eskişehir Kent Konseyi'nin 22'nci Olağan Seçimli Genel Kurulu, Haller Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kurula, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Baro Başkanı Mustafa Elagöz, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve çok sayıda üye katıldı. Tek aday olan Ahmet Kapanoğlu, Kent Konseyi'nin yeni başkanı seçildi.

AKÇASOY’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Açılış konuşmasını gerçekleştiren eski Başkan Nuray Akçasoy, 10 yıldır beraber çalıştıkları arkadaşlarına teşekkür etti. Çok fazla güzel iş ortaya çıkardıklarını belirten Akçasoy, “Bu süre zarfında ortak akıl ile iş yapmaya çalıştık. Şehrimizin en çok ortak akla ihtiyacı var aslında. Bu ortak akıldan çıkan sonuçlar şehrimizin yararına olacak mutlaka. Buradaki üyeler aslında bir gönüllü. Ben yıllardır emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Akçasoy’a emeklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

HİZMETLER ŞEHRE KATKI SAĞLIYOR

Kent Konseyi’nin çok başarılı hizmetler sunduğunu dile getiren Baro Başkanı Mustafa Elagöz, “Eskişehir’de çok güzel çalışmalar yapan Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum şehrimiz adına. Nuray Akçasoy’a 10 yıldır yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kuruluşlar tek başına tabii ki başarılı olamazlar. Ben yönetim kurullarını da tebrik ediyorum. Kent Konseyi bunu çok güzel başardı” ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Eskişehir'deki o durağın düzeni acil sağlanmalı! Eskişehir'deki o durağın düzeni acil sağlanmalı!

Kent Konseyi’nin kente fayda sağladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Ben de Kent Konseyi’nde uzun süre gönüllü olarak çalıştım. Gerçekten yıllardır çok müthiş çalışmalar yapıldı. Eskişehir bugün Eskişehir ise Kent Konseyi’nin ve yürüttüğü çalışmaların bunda çok büyük bir payı var. Ben de Büyükerşen Hocamızın yaptığı gibi, görevde olduğum sürece Kent Konseyi ile her zaman beraber çalışacağız. Çünkü biliyorum ki bir yanlışımız varsa onlar düzeltecek, bir doğrumuz varsa onlarla beraber bu yolda yürüyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nuray Hanım ve ekibi yıllardır Eskişehir’e sahip çıkma ve Eskişehir’i birleştirme bilinciyle çalıştı. Bugün seçilecek başkana ve yönetim kurulunu da ayrıca tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ

Seçimden sonra değerlendirmelerde bulunan yeni Başkan Ahmet Kapanoğlu ise, “Öncelikle teşekkür ediyorum. Hepinizin huzurunda güvenilir olmaya söz veriyorum. Bu şehirde kentle ilgili her kesimin fikrini almaya devam edeceğiz. Eskişehir’in havasına, suyuna, toprağına 10 yılda Nuray Hanım ve tüm gönüllülerin olduğu gibi korumaya devam edeceğiz. Herkese güler yüz göstereceğime söz veriyorum. Çok mutlu ve çok gururluyum. Omuz omuza birlikte yürümekten gurur duyuyorum” dedi.

Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Kemal Üner, Elif Töre, Mustafa Ünal, Canan Geçit, Fatımatüzzehra Kıraç, Bülent Özyazıcı, Kadri Ay, Cem Gökçe Uyar, Ayşen Balkaya Çetin, Mehmet Yavuz, Gülderen Özdemir, Mehmet Avcı, Sercan Erbinel, İnci Ülüğ, Hasan Güler, Filiz Ulaş Şide, Samet Sarıkaya, Mustafa Çakı, Murat Osman Kandır, Yücel Yenilmez, Mehtap Yıldız, Mukadder Güvenç, Muharrem Çimen, Halil Türkan, Hasan Enes Ağır, Kerem Can Apaydın, Recep Şen, Canan Özkara, Selma Güder, Levent Özbunar. Yedek üyeler: Barış Günaydın, Fulya Pinici, Kemal Azak, Ayşe Kaytan Uçak, Hakan Karuk, Varol Sönmez, Canan Arı

Kaynak: Haber Merkezi