Eskişehir'in çarşısında motosikletlerden geçecek yer yok! Eskişehir'in çarşısında motosikletlerden geçecek yer yok!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce zirvede, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümeni olarak TBB Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Zirvesi’nde birlikte yer aldı.

İklim Krizi ve Göç Gibi Önemli Konular Masada

Başkan Ünlüce, zirvede yaptığı değerlendirmelerde dünya ve Türkiye'yi etkileyen birçok önemli konunun ele alındığını belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ünlüce, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte Fransa’da Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Zirvesi’ndeyiz. Buluşmada dünyayı ve ülkemizi etkileyen iklim krizi, göç, doğal afetler, savaş gibi önemli başlıkları değerlendiriyoruz.”

Küresel Sorunlar Zirvede Konuşuluyor

Zirvede, iklim değişikliği, göç ve savaş gibi küresel sorunlar ele alınarak yerel ve bölgesel yönetimlerin bu sorunlarla mücadeledeki rolü değerlendirildi. Başkan Ünlüce, bu tür etkinliklerin, yerel yönetimlerin küresel meselelerde daha aktif rol oynamasına fırsat sunduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi