Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü’nün dünya şampiyonu milli sporcusu Erkan Balk, 7-12 Ekim tarihlerinde Arnavutluk’ta düzenlenecek Dünya Sualtı Şampiyonası’nda yarışacak. Balk, bu şampiyonada Türkiye'yi temsil ederek bir kez daha dünya şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor.

Dünya Şampiyonu Balk, Arnavutluk Yolcusu

Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödül ve madalya kazanan Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Erkan Balk, su altı görüntüleme dalında önemli başarılar elde etmiş bir isim. Bu kez Arnavutluk’un Saranda şehrinde gerçekleşecek olan Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 20. Sualtı Fotoğraf ve 6. Sualtı Video Dünya Şampiyonası’na katılacak.

Eskişehir'deki o tehlike vatandaşlara korku salıyor! Eskişehir'deki o tehlike vatandaşlara korku salıyor!

7-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan bu şampiyonada, Balk, 2023 yılında Küba’da elde ettiği dünya şampiyonluğunun ardından yeni bir zafer daha hedefliyor.

Yine Aynı Takım ile Yarışacak

Erkan Balk’a, dalışlarda yine Küba'da birlikte yarıştığı body dalgıç Akın Bağcılar eşlik edecek. 3 Ekim’de Arnavutluk’a hareket edecek olan şampiyon sporcu, bu önemli organizasyona sıkı bir hazırlık süreci ile hazırlandı.

Kulüp Başkanı’ndan Destek Mesajı

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Özen, Erkan Balk’ın hem Eskişehir’in hem de Türkiye’nin gururu olduğunu belirterek, şampiyon sporcuya başarı dileklerini iletti. Özen, “Kalbimiz başarılı sporcumuz Erkan Balk ve ona eşlik edecek Akın Bağcılar ile olacak. Yine bize büyük gurur yaşatacaklarına inanıyor, üstün başarılar diliyorum.” dedi.

Erkan Balk ve Akın Bağcılar, su altındaki ustalıklarıyla Türkiye’yi bir kez daha uluslararası arenada başarıyla temsil etmeye hazırlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi