Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanması ve meralarda otlatma baskısının azaltılması amacıyla Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında hazırladığı projeyi hayata geçirdi. Proje çerçevesinde temin edilen gübre ve Macar fiği tohumu, Mihalıççık’ın Yunus Emre Mahallesi’nde gerçekleştirilen törenle yetiştiricilik yapan çiftçilere teslim edildi.

Eskişehir'deki duyarsız sürücü kuralları hiçe saydı! Eskişehir'deki duyarsız sürücü kuralları hiçe saydı!

Proje Kapsamında Dağıtım Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fonlanan Mera Islah ve Amenajman Projesi 2024 yılı faaliyetleri kapsamında, 500 dekar mera alanına atılmak üzere 6 ton gübre ve 29 çiftçiye toplam 375 dekar alana ekilmesi için 3 bin 750 kilogram Macar fiği tohumu teslim edildi. Bu faaliyet, mera alanlarındaki otlatma baskısını azaltmayı ve yem bitkileri üretimini teşvik etmeyi hedefliyor.

Çiftçilerle Bilgilendirme Toplantısı

Gübre ve tohum teslimatı öncesi, köy kahvesinde çiftçilerle bir araya gelinerek Mera Islah ve Amenajman Projeleri hakkında bilgi verildi. Burada gerçekleştirilen istişare toplantısında, projede yapılacak çalışmalar detaylandırıldı.

Proje Bütçesi ve Süresi

Açıklamada, projenin 2024-2026 yılları arasında uygulanmak üzere toplam 1 Milyon 268 Bin TL bütçe ile hazırlandığı belirtildi. Yunus Emre Mahallesi’nde toplam 5 bin 800 dekar mera alanı bulunduğu ve bu meralardan 800 büyükbaş ve 5 bin 800 küçükbaş hayvanın faydalandığı vurgulandı. Projede yer alan faaliyetler arasında yabancı ot temizliği, gübreleme, sıvat yapımı, otlatma planı, yem bitkisi tohumu dağıtımı ve mera kullanım bilincinin geliştirilmesi yer alıyor.

Törene Katılanlar

Törene, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Mihalıççık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Suat Eren, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü İbrahim Balk, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hasan Öz, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt, Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Ali Acar, Yunus Emre Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Yavuz ve birçok çiftçi katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi