Eskişehir Seyitgazi Taşlık Çiftlik Köyü'nde düzenlenen etkinlikte çocuklar, gündüz çeşitli atölyelere katılırken gece ise teleskopla gökyüzünü gözlemleme fırsatı buldu.

Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’nden Gözlem Etkinliği

Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’nin ortaklaşa düzenlediği “Gözlem Etkinliği”, Seyitgazi Taşlık Çiftlik Köyü’nde gerçekleşti. Gündüz başlayan etkinliklerde çocuklar, boyama, Van de Graaff jeneratörü, zıplamalı roket ve güneş gözlemi gibi çeşitli atölyelerle hem eğlendi hem de yeni bilgiler edindi.

Eskişehir'in insansız hava aracı "Gölge" TEKNOFEST'e damga vuracak! Eskişehir'in insansız hava aracı "Gölge" TEKNOFEST'e damga vuracak!

Gece Boyunca Gökyüzü Gözlemi

Etkinliğin ilerleyen saatlerinde çocuklar, uzmanlar eşliğinde teleskoplarla gökyüzünü gözlemledi. Ay, yıldızlar ve diğer gök cisimlerini yakından inceleme fırsatı bulan çocuklar, astronomi sohbetlerinde merak ettikleri sorulara cevap buldu ve unutulmaz bir gece geçirdi.

Belediye Başkanlarından Destek

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, gün boyu çocuklarla birlikte etkinliklere katılırken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye bu anlamlı organizasyon için teşekkür etti. Gökyüzüne meraklı çocuklar, bilim dolu bir gün geçirerek hem eğlendi hem de öğrendi.

Kaynak: Haber Merkezi