Eskişehirli esnaf Şahin Deviren, Eskişehir'in meşhur yemeklerinden Balaban Kebap ile yoğurtlu köftenin sıkça karıştırıldığını belirterek, bu iki yemek arasındaki farkı anlattı. "Balaban Köfte diye bir şey yoktur, o yemeğin adı Balaban Kebap’tır." diyen Deviren, Balaban Kebap'ın et şiş ve bonfileden yapıldığını, yoğurtlu köfte ile karıştırılmaması gerektiğini ifade etti. Deviren, "Balaban köfte yazan yerde yemek yemeyin." diyerek sözlerini bitirdi.

Eskişehir'de uzun yıllardır esnaflık yapan Şahin Deviren ayrıca, gıda sektöründeki maliyet artışlarının işlerini olumsuz etkilediğini belirtti. Deviren, "Ekmek arası köfteyi 160 liradan satıyoruz. Piyasaya göre daha ucuz olmamıza rağmen maliyetler bizi zor duruma sokuyor." dedi. Geçen yıl 70 liraya sattıkları ekmek arası köftenin, bugün 160 liraya satıldığını ifade eden Deviren, bu artışın nedenini kıyma ve elektrik fiyatlarındaki yükselmelere bağladı.

Muhtarlardan Başkan Tepe'ye geçmiş olsun ziyareti Muhtarlardan Başkan Tepe'ye geçmiş olsun ziyareti

"Kiralardaki artış işleri zorlaştırıyor"

Deviren, yalnızca gıda maliyetlerinin değil, dükkan kiralarının da son yıllarda büyük oranda arttığını vurguladı. "Geçtiğimiz yıllarda 10 bin lira olan dükkan kirası bugün 40 bin lira civarında." diyerek, kira artışlarının da esnafların üzerindeki yükü artırdığını dile getirdi.
 

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı