Eskişehir Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi" için tasarladıkları üç boyutlu karikatürlerle Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sergide, öğrenciler 16 ayrı çalışma ile dikkat çekti.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Çağlar Özdolap liderliğinde çalışan 14 öğrenci, karikatür sanatını öğrenmek için bir sanatçıdan eğitim aldı. İki boyutlu karikatür çizmeyi öğrendikten sonra bilgisayar ortamına geçiş yapan öğrenciler, dijital çizimler oluşturdu ve bu çizimleri üç boyutlu yazıcılarla hayata geçirdi.

Eskişehirliler yaza Sümer Parkı'nda veda etti! Eskişehirliler yaza Sümer Parkı'nda veda etti!

Öğrenciler, 186 çalışma arasından birinciliğe seçilerek büyük bir başarı elde etti. Projenin eğitim alanında daha geniş bir şekilde kullanılabileceğini belirten Özdolap, öğrencilerin bu süreçte hem sanatsal hem de teknolojik becerilerini geliştirdiklerini ifade etti.

Öğrenciler de bu başarılarıyla motivasyonlarının arttığını vurguladı ve projeye katkı sağlamanın mutluluğunu dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ