Mahmut Efendi Cemaati’ne bağlı İSRADER Şubesi’nin Emek Mahalle Sorumlusu Şevket Bilge, ilk kez Sonhaber Gazetesi’ne konuştu. Vatandaşlara dini anlatmak, irşad etmek için yola çıktıklarını söyleyen Bilge, “Girdiğimiz alkollü mekanlarda hem saygıyla hem de tepkiyle karşılaşıyoruz” dedi.
Eskişehir’in eğlence dolu sahneleri bu kez fetva veren hocalara ev sahipliği yaptı. Merkezi Ankara olan Mahmut Efendi Derneği bünyesinde Eskişehir Emek Mahallesinde faaliyet gösteren İSRADER Şubesi’nin sorumlusu olan 42 yaşındaki Şevket Bilge, eğlence merkezlerinde vaaz vermeye başladı. 

Eskişehir'de kayboldu, sır perdesi aralanamadı! Eskişehir'de kayboldu, sır perdesi aralanamadı!

HEM TEPKİ HEM TAKDİR…

Ülke genelinde gitmediği şehir bırakmayan ve bugüne kadar 220 ilçeyi ziyaret ederek alkollü işletmelere giren Şevket Bilge, Eskişehir’de yer alan tüm pavyonları da ziyaret ederek masalara konuk oldu. Uzun süreden beri dernek bünyesinde görev yaptığını belirten Şevket Bilge, alkollü mekanlarda hem tepki hem de takdir gördüklerini söyledi. 

12 YILDIR ANLATIYORUZ

Amaçlarının insanlara biraz olsun yardımcı olmak ve İslam dinini hatırlatmak olduğunu da kaydeden Şevket Hoca “Ben Eskişehir’in Sivrihisar İlçesinde 1981 yılında dünyaya geldim. Mahmut Efendi Cemaati’nin Eskişehir’deki İŞRADER yani aydınlanma derneğinin Emek Şube Sorumlusuyum. Bizleri, halkımız tebliğciler olarak biliyor ve tanıyor. 12 yıldan beri özellikle alkollü işyerleri olmak üzere girmedik yer bırakmıyoruz. İçkili ortamlarda eğlenmeye gelen vatandaşımıza dinimizi anlatmak İrşad etmek için bu yola çıktık” dedi.

ANİDEN İÇERİYE GİRİYORUZ

Eskişehir başta olmak üzere girdikleri alkollü işletmelerde hem tepki hem de saygıyla karşılandıklarını anlatan Şevket Bilge “Hiçbir mekana daha önceden geleceğiz diye haber vermiyoruz. Ben ve arkadaşlarım belirlediğimiz gün ve saatlerde alkollü mekanların kapılarını açıp içeriye aniden giriyoruz. Bizleri ilk gördüklerinde eğlenmeye, alkol almaya gelenler önce şok oluyor. İşyeri sahibinden izin alıp, sahne çıkıyoruz. Sanatçıların seslendirdiği mikrofonu alıp, dinimiz ile ilgili tebliğde yani vaaz veriyorum” diye konuştu.

ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDECEK

“Bazı işletmelerde tepkide görüyoruz, ama birçok alkollü işletmede saygı gösteriyorlar” diyen Bilge, “Hatta masa açıp ikramda bile bulunuyorlar. İçki bile ikramı yapılıyor. Tabi ki kabul etmiyoruz. Geçen günlerde bir pavyon sahibinin yakını vefat etmiş. Beni arayıp gelmemi rica ettiler. Gittim ve ibadetimizi yerine getirdik. Pavyonlar başta olmak üzere diğer içkili mekanlara ziyaretlerim devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan