Toplantıda, sanayicilerin sorunları, talepleri ve beklentileri ele alınırken, çözüm önerileri paylaşıldı. ESO Başkanı Kesikbaş, konuşmasında Eskişehir’de her üç kişiden birinin aile geçimini üretim sektöründen sağladığını vurguladı. “ESO, sadece üyelerimizin değil, 90 bin çalışanımızın da sanayi odasıdır. Topluma dönük bir sanayi odası olma vizyonuyla projeler üretiyoruz” dedi.

Her Şeye Rağmen Üretim

Toplantının açılış konuşmasını yapan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, sanayicilerin ekonomik zorluklara rağmen üretime devam etmelerinin Türkiye’nin kalkınması adına büyük önem taşıdığını belirtti. Pandemi, küresel resesyon ve 6 Şubat depremlerinin etkilerine değinen Kesikbaş, ayrıca Ukrayna-Rusya savaşı ve Orta Doğu’daki gerilimlerin de ülke ekonomisini derinden sarstığını ifade etti. Kesikbaş, "Tüm bu olumsuzluklara rağmen sanayi, ülkemizin en büyük kaldıraç gücü olmuştur. Üretime devam etmek, iş ve aş oluşturmaktan vazgeçmemek ülkemizi ayakta tutan temel unsurlardan biri olmuştur" dedi.

9 Milyar Dolar Ciro, 4,5 Milyar Dolar İhracat

ESO’nun üye sayısının son beş yılda neredeyse üç kat artarak 1.500’ü aştığını söyleyen Kesikbaş, Eskişehir sanayisinin yıllık 9 milyar dolarlık ciro ve 4,5 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. “Eskişehir’de Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 44’ü sanayi sektöründen sağlanıyor. Her üç kişiden biri geçimini üretim sektöründen sağlıyor. Bu, sanayicilerimizin omuzlarında kutsal bir sorumluluk olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İki Eylül Caddesi'nde motosiklet denetimi: Ceza yağmuru! İki Eylül Caddesi'nde motosiklet denetimi: Ceza yağmuru!

Sanayicinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Ele Alındı

ESO olarak sürekli olarak üyelerinin problemlerini ve ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirten Kesikbaş, bu sorunları ilgili mercilere çözüm önerileriyle birlikte ilettiklerini vurguladı. Bu çerçevede yapılan anket çalışmasına 319 firmanın katıldığını söyleyen Kesikbaş, sanayicilerin karşılaştığı en büyük sorunların nitelikli eleman eksikliği, finansmana erişim, lojistik altyapı yetersizlikleri ve üretim maliyetlerinin artışı olduğunu belirtti.

“Eskişehir Her Zaman Bir Adım Önde”

Eskişehir Sanayi Odası’nın, üyelerinin taleplerini çözme konusunda proaktif davrandığını söyleyen Kesikbaş, Eskişehir’in sanayi alanında farklı bir konumda olduğunu ifade etti. ESO’nun “Üçüz Dönüşüm” vizyonunu benimseyen ilk sanayi odalarından biri olduğunu belirten Kesikbaş, yeşil, dijital ve toplumsal dönüşüm perspektiflerinin ESO’nun yönünü belirleyen temel unsurlar olduğunu kaydetti. Kesikbaş, “Bu vizyon doğrultusunda sanayicimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi