Anadolu Üniversitesi play-off’da mücadele edecek Anadolu Üniversitesi play-off’da mücadele edecek

Seçimlere sayılı günler kala alanlara dökülen emekliler, hazırladıkları ve taleplerini içeren binlerce bildiriyi Eskişehir halkıyla buluşturdu. Yaşadıkları sıkıntıları, aldıkları maaşların yetmediğini defalarca gündeme taşıyan emekliler, seçimler öncesi mevcut hükümete son kez bir çağrıda daha bulundu. Eskişehir’de halkın yoğun olduğu yerleşim birimlerine dağılan emeklilere, vatandaşta destek verdi. 

KRİZİ BİZ YARATMADIK

Ülkedeki krizin her geçen gün büyüdüğünü belirten Tüm Emeklilerin Sendikası Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı “Ülkemizi yöneten AKP siyasi iktidarı ve ortaklarının yarattığı ekonomik ve sosyal kriz her gün derinleşerek sürüyor. Bu krizi biz emekliler yaratmadık. Krizin sorumluları ülkemizi yönetenlerdir. Faturasını da onlar ödenmelidirler. Sürekli yabancı sermaye ve yerli ortakları şirketlerin milyon, milyar dolarlık vergilerini affederek ödüllendiriyorlar. Biz emekliler ise yıllarca vergilerimizi ve primlerimizi peşin peşin ödedik. Karşılığında hakkımız olan insan yaşanacak aylık bir maaş istiyoruz. Ödüllendirilmesi gereken bizleriz. Aksine emeklilerle sürekli dalga geçip alay ediyorlar” dedi.

PROMOSYON YENİ ALDATMACA

Cumhurbaşkanı tarafından son olarak emeklilere yönelik açıklanan promosyon miktarındaki artışın bazı özel bankalar tarafından verildiğini de hatırlatan Şanlı “Emekli aylığı banka promosyonları 8 bin lira ile 12 bin lira arasında olacak diye müjde açıklaması yapıyor. El insaf. Bazı bankalar zaten emeklilere 15 bin liraya kadar maaş promosyonu veriyor. Artık yeter. Emeklilerin aklıyla dalga geçmeyi bırakın. Rüşvet istemiyoruz. Sadaka da istemiyoruz. Hakkımız olan herkes için adaletli gelir dağılımının sağlandığı insanca yaşanacak aylık maaş düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz. Yoksa bilmelisiniz ki, 30 milyon seçmeni temsil eden emekliler 31 Mart’ta sandıkta hesap soracak. O da yemezse eğer, insanca yaşam hakları ve talepleri için alanlarda mücadelelerini arttırarak sürdürecek” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: ALİ NAKİ ERDOĞAN