Eskişehir'de evin duvarlarına yazılan yazı tepki çekti Eskişehir'de evin duvarlarına yazılan yazı tepki çekti

Canan Özçamur Karataş trafik sigortası, kasko ve ihtiyari mali sorumluluk poliçeleri hakkında bilgiler verdi ve Eskişehirli sürücülere uyarılarda bulundu.
Eskişehir Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özçamur Karataş, Eskişehir'deki sürücüleri trafik kazalarına karşı daha fazla güvence altına almaları konusunda önemli uyarılarda bulundu. Karataş, standart trafik sigortasının yeterli olmadığı durumlarda, sürücülerin ciddi mali sorumluluklarla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.
Karataş, "Trafikte bir kazaya karışmanız durumunda ölüm veya sakatlık gibi durumlar söz konusu olduğunda, standart trafik sigortası yetersiz kalabilir. Bazen yüksek tazminat talepleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu tip durumlarda, eğer ihtiyari mali sorumluluk poliçesi gibi ek bir sigortanız yoksa, ciddi tazminat bedelleri ödemek zorunda kalabilirsiniz" dedi.
Trafik kazalarının ani gelişen ve öngörülemeyen olaylar olduğunu vurgulayan Karataş, kaskosu olmayan araçların karşı tarafa verdiği zararın trafik sigortası tarafından sadece 200 bin liraya kadar karşılanabildiğini ifade etti. Ancak, kazaya karışan aracın kaskosu varsa, bu hasar rakamının sınırsız bir şekilde ödenebileceğini belirtti. Karataş, "Kasko yaptıran bir sürücü, teminatlarını limitsiz alırsa hem kendi aracı hem de karşı araçta oluşan hasarlar için herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmaz" diye ekledi.
Eskişehir'de en az 350 bin sürücü bulunduğunu ve bu sürücülerin az bir kısmının kasko poliçesi yaptırdığını belirten Karataş, kasko yaptırmayan sürücülerin ciddi bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu söyledi. "Daha ekonomik bir poliçe olan yüksek limitli ihtiyari mali sorumluluk poliçesi, talihsiz kazalar sonucu oluşan hasarları bertaraf eder. Araç sahipleri, kasko yaptırmıyorsa mutlaka sigorta acentesinden ihtiyari mali sorumluluk poliçesini talep etmeli. Milyonluk ve çok kıymetli araçlara biniyorsanız bu tip poliçenizi mutlaka yaptırın" dedi.
Karataş, Eskişehirli sürücüleri trafik kazalarına karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmaya davet ederek ek sigorta poliçelerinin önemine dikkat çekti.

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı