Kurum, sosyal medyada paylaşılan ve gerçek dışı bilgileri içeren kampanyaların ESTRAM ile hiçbir ilgisinin olmadığını açıkladı.

Eskişehir'de sokaklar göle döndü: Esnaf isyanda! Eskişehir'de sokaklar göle döndü: Esnaf isyanda!

Sosyal Medyada Sahte Kampanya

Sosyal medyada “Eskişehir’de Büyük Fırsat! Estram’ın 20. yıl dönümü şerefine, sınırlı sayıda üretilen Eskişehir KART’ı kazanın ve toplu taşımada 1 yıl boyunca sınırsız seyahat edin! Sadece 77 TL’ye bu özel fırsatı kaçırmayın! Kartlar 12 ay boyunca geçerli ve sadece 500 adet ile sınırlı!” gibi ifadelerle paylaşılan kampanyaların tamamen sahte olduğu ve vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

ESKART Alımında Resmi Kaynaklara Dikkat

ESTRAM yetkilileri, toplu ulaşımda kullanılan ESKART’ların yalnızca resmi kanallardan temin edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşların, ESKART satın almak için www.estram.com.tr adresini kullanmaları gerektiği hatırlatıldı. Sosyal medya ve diğer platformlarda sunulan sahte kart ve biletlerin hiçbir şekilde kurum ile ilişkisinin olmadığı belirtildi.

Hukuki Süreç Başlatıldı

ESTRAM, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunurken, konu ile ilgili hukuki sürecin de başlatıldığını duyurdu. Kurum, bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı gerekli tüm yasal adımların atıldığını ve sürecin titizlikle takip edildiğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi