İkamet ve işyeri önlerine yasak olduğu halde uzun süre bırakılıp alınmayan araçlar, vatandaşı canından bezdirdi.
Kapalı ve açık otoparklar olduğu halde Eskişehir’de kaldırımlar tüm uyarılara rağmen araç parkları yüzünden geçilmez hale getirildi. Son yıllarda artan araç sayısı sebebiyle yaşanan park sorunu haklı tepkileri de beraberinde getiriyor.

Eskişehir'de kayboldu, sır perdesi aralanamadı! Eskişehir'de kayboldu, sır perdesi aralanamadı!

SORUN BÜYÜYOR

Otopark ücretini pahalı bulan sürücüler park sorununu gidermek için ya kaldırımlara yöneliyor ya da apartman, işyeri önlerine araçları bırakıp gidiyor. Ana caddeler başta olmak üzere ara sokaklara hatta kaldırımlara bile yapılan araç parkları yüzünden engelli vatandaşlar dahil kimse yürüyemez duruma geldi. Yaya güvenliğini hiçe sayanlar ayrıca şehrin estetiğini de olumsuz etkiliyor. Çok sayıda aracın aynı anda kaldırımlara park etmesiyle ihlaller daha da artarak sorunun giderek büyük boyutlara ulaşmasına neden oluyor.

UYARI LEVHALARIYLA DOLDU

Tüm uyarılara rağmen sürücülerin yarattığı park sorununun önüne geçemeyen vatandaş, oturdukları apartmanların duvarlarını uyarı yazan levhalar ile donattı. Her hafta Cuma günleri sokak yakınlarına semt pazarının kurulduğunu ancak gidebilmek için pazar araçlarını bile dışarıya çıkaramayan Kırmızıtoprak Mahallesi Sermet Sokaktaki birçok binaya sürücülere yönelik uyarı levhaları çakıldı. 

İTFAİYE BİLE GİREMEZ

Levhaların bile fayda etmediğini belirten mahalle sakinleri “Artık bizler bıktık. Kapımızın önüne kadar bırakılan ve saatlerce alınmayan araçlar yüzünden mağdur oluyoruz. Yaşadığımız bu park sorununa çözüm için hem belediyeleri hem de trafik ekiplerine defalarca ihbarda bulunduk. Olası bir yangın olayında itfaiye araçları bile yapılan parklar yüzünden sokaklara bile giremeyecek. Eskişehir’de giderek büyüyen bu soruna bir an önce birileri çıkıp ta bir el atmalı” diye çağrıda bulundu.

ESNAF İSYAN ETTİ

Ana caddelere, sokak aralarına, kaldırımlara bırakılan araçların sebebiyet verdiği olumsuzluklar esnafında canına tak etti. Çalıştırdıkları işyerleri önüne bırakılan araçlar yüzünden kapılarını bile açamaz duruma getirildiklerini ifade eden birçok esnafta çare arayışına girdi. Esnaf, kağıtlar üzerine sürücüleri uyaran notlar yazarak araç pencerelerine yapıştırdı. Esnafın, bu uygulaması da çare olmadı.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan