SORU: TATİL PLANINIZ VAR MI?

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyince öğrenim gören öğrencilerin yaz tatiline ayrılması ve vatandaşların Kurban Bayramı’nı geçirmesi üzerine,  yaz tatili planları yapılmaya başlandı. Güneşin tadını çıkarmak isteyen vatandaşların tercihi Akdeniz ve Ege Bölgesi olurken, çoğu kişi ise ekonomik sebeplerden ötürü tatile gidemeyeceklerini belirtti. İşte o cevaplar…

BUNGALOV EVLER BİLE PAHALI

DİLEK ÇELİK: Çok istiyorum ama iş yoğunluğundan maalesef zaman ayıramıyorum. Fiyatlara baktığımda da çok yüksek olduğunu görüyorum, o yüzden de çok mümkün değil. Bungalov evlerin bile fiyatı çok yüksek.

Türkiye’de desteklenmeye değer görülen ilk "Sesar Engage 2 Projesi" Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden geldi Türkiye’de desteklenmeye değer görülen ilk "Sesar Engage 2 Projesi" Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden geldi

Screenshot 65

GÜNÜBİRLİK BİLE GİDEMİYORUZ

LÜTFİ GÖKSU: Ne tatili? 10 bin lira alan emekli nasıl tatile gidebilir? Evin yolunu zor buluyoruz. Yakın yerlere günübirlik bile gidemiyoruz. Ben aynı zamanda depremzedeyim, 7 bin lira kira veriyorum. Bu şartlarda imkansız. En son 3 yıl önce tatile gittim.

Screenshot 66

KARAVANIMIZI BİLE KULLANAMIYORUZ

COŞKUN KOKUÇİN: Gidemedik ve gidebileceğimizi de sanmıyoruz. Karavan almıştık ama artan akaryakıt fiyatlarından dolayı bu yıl onu da kullanamıyoruz. 10 bin yakıt masrafı, 10 bin de yiyecek masrafı olsa, çıkaramıyoruz. Emeklinin bu yıl tatil yapması çok zor. 

Screenshot 67

ÇOK YAZIK

EYÜP BULUT: Emekli adam tatile gidebilir mi? En son 5 yıl önce bir yakınımızın yanına gitmiştik, şimdi ona bile gidemiyoruz. Çocuklarımı iş yeri götürdü de 50 bin lira para ödediler. Nasıl verelim o parayı? 35 yıl bu devlete hizmet ettim ben, çok yazık.

Screenshot 68

Muhabir: Ali Çalık