Kırıkkale Belediye Başkanından Eskişehir'e övgü: Örnek alıyoruz! Kırıkkale Belediye Başkanından Eskişehir'e övgü: Örnek alıyoruz!

Kurban Bayramı tatili sona eriyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, arife günü Antalya Havalimanı’nda bin 163 uçuş ve 198 bin 944 yolcu ile 2024 yılının rekorunun kırıldığını belirtti. Eskişehir’de turizm acentesinde satış müdürü olarak çalışan Ozan Koçak, Kurban Bayramı’nın turizmciler açısından iyi geçtiğini belirterek, “Yerli turist açısından yeterliydi. Akdeniz ve Ege bölgesinde doluluk oranları neredeyse yüzde 100’e ulaştı. Eskişehirliler her zamanki gibi en çok Antalya bölgesini tercih ettiler. Side, Belek, Lara, Alanya gibi bölgelere gittiler” ifadelerini kullandı. 

FİYATLAR EN AZ İKİYE KATLANDI

Yaz sezonunun devam ettiğini söyleyen Koçak, “Satışlar devam ediyor ama fiyatlar pahalı. Fiyatlar pahalı olmasına rağmen vatandaşlar imkanlarını zorlayarak tatile gitmeye çalışıyor. Bizim açımızdan rezervasyonlar iyi ve doluluk oranı yüksek. Fiyatlar geçen yıla göre çok yüksek. Enflasyon, Dolar ve Euro’nun yerinde durmaması tatil fiyatlarını çok etkiliyor. 1 çocuklu bir aile 4 gece, 5 günlük bir tatil yapmak isterse, standart bir otelde 40 – 50 bin lira arasında bir ücret verir. Elbette bunun bir sonu yok. 40 bin liraya olduğu gibi 400 bin liraya da hatta 4 milyon liraya da otel var. Geçen yıl fiyatlar bunun yarısıydı. Geçen yıl 50 bin liraya gittiğiniz otele bu yıl en az 100 bin liraya giriyorsunuz. Daha fazla artış gösteren oteller de var” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ