Orman yangınlarının artmasına tepki gösteren vatandaşa “Ağaç diktiniz mi?” diye sorduk. Havayı temizleyen, toprağı koruyan, iklim değişikliğiyle mücadele eden ve bizi gölgesinde serinleten her bir ağacın dikiminde emeği geçen vatandaşlar, ağaç dikiminin önemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

GÜZEL BİR GELECEK İÇİN

NEDİM ÖZGÜR: Ben daha önce kendi bahçeme ağaç dikmiştim. Ağaç erozyonu önler, birçok faydası vardır. Geleceğimize güzel bir dünya bırakmak ve bizim oksijenle yaşayabilmemiz için herkes ağaç dikimi yapmalı.

Screenshot 60-1

CAN SAĞLIĞI

Eskişehir'de Temmuz ayında dolu yağışı! Eskişehir'de Temmuz ayında dolu yağışı!

SÜLEYMAN GÖRÜCÜ: Daha önce Sanayi Odası’nın yaptığı etkinlikle ağaç dikmiştim. Ağaçlar bizim için can sağlığı demektir. Ağaçlarımızı koruyalım ve bu bilinci çocuklarımıza da mutlaka aşılayalım. Ağaç olmazsa biz de olmayız.

Screenshot 62

İÇİM YANIYOR

GÜNER CAVCAR TARIM: Ben orman fidanlığına fidan dikmiştim. Ağaç dikmek çok önemli, havayı temizler, yağışı olumlu etkiler. Ormanlar her yandığında benim de içim yanıyor. Her birinin yerine yenisini dikmeliyiz.

Screenshot 63-1

AĞAÇLARI KESMEMELİYİZ

EFSUN AYGÜN: Ben okulumuzun bahçesine ağaç dikmiştim. Küresel ısınmanın etkisiyle oksijenimiz kötü etkileniyor. Bunun önüne geçmek için mutlaka ağaç dikmeliyiz. Odun elde etmek için ağaçları kesmemeli aksine dikim yapmalıyız.  

Screenshot 64

Muhabir: Ali Çalık