Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) bu sezon 12 grupta 79 ilden 169 takım yer alıyor. 6. Grup’ta namağlup lider olan Eskişehirspor, 169 takım arasında çizdiği grafikle ilk 3’te yer almayı başardı.

Fotoğraf: Nilüfer Belediyespor

Zirvede Nilüfer var

BAL’da bu sezon 12 takım 3. Lige yükselme vizesi alacak. Her grupta bu anlamda ciddi bir yarış yaşanıyor. Gruplarda ön plana çıkan takımlar var. BAL’da en dikkat çeken takım 3. Grup’ta mücadele eden Nilüfer Belediyespor. Bursaspor’un efsane ismi Pablo Martin Batalla’nın çalıştırdığı Nilüfer ekibi, oynadığı 9 maçın 9’unu da kazanmayı başardı. Nilüfer ekibi, şu an BAL’ın en başarılı takımı konumunda.

Fotoğraf: Eskişehirspor

Şimşekler adından söz ettiriyor

Sezon öncesi hazırlık sürecinde iyi bir görüntü çizmeyen Eskişehirspor, ligde namağlup lider ilerliyor. Teknik Direktör İbrahim Baş’ın çalıştırdığı, tecrübeli ve kaliteli ayaklardan kurulu takım, gümbür gümbür oynamasa da sahadan istediğini almayı başarıyor. Siyah-Kırmızılı takım BAL 6. Grup’ta oynadığı 9 maçın 8’ini kazanıp 1’inde sahadan beraberlikle ayrıldı. Sincan Belediyespor, Ereğli Belediyespor ve Alaplı Belediyespor’u gol yemeden mağlup eden Es Es, ligde adından söz ettirmeye devam ediyor.

Fotoğraf: Yozgat Bozokspor

Yozgat ekibi grubun ağır favorisi

BAL 11. Grup’ta yer alan Yozgat Bozokspor, geride kalan 9 maçın 8’ini kazanıp 1’inde sahadan beraberlikle ayrıldı. Yozgat ekibi takipçisi 12 Bingölspor’un 3 puan önünde lider. Malatyaspor ve Hacılar Erciyesspor’un 17’şer puanı bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Erzincan Ulalar takımına konuk olan Yozgat Bozokspor, 28’inci saniyede Mustafa Değirmenci ile BAL tarihinin en erken gollerinden birine imza atmıştı.

7 takım BAL’da namağlup

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 12 grup üzerinden yapılan istatistiklerde 7 takımın namağlup ilerlediği görülüyor. 3. Grup’ta Nilüfer Belediyespor, 6. Grup’ta Eskişehirspor, 11. Grup’ta Yozgat Bozokspor, 3. Grup’ta Yalova Yeşilova, 5. Grup’ta Muğlaspor, 7. Grup’ta Niğde Belediyespor ve yine aynı grupta Akşehirspor yoluna namağlup devam ediyor.

Kaynak: Aytaç Ersoy