Eskişehirspor’da Altyapıdan Sorumlu Asbaşkan Hakan Sayın, altyapıda her yaş grubunda iddialı olduklarını ve hedefin skordan çok A takıma futbolcu kazandırmak olduğunu belirtti. Sayın, ana hedeflerinin altyapıda bir sistem oturtmak olduğunu açıkladı.

Özverili bir çalışma var

A Takım BAL’da şampiyonluk mücadelesi verirken,  altyapıda da takımlar iddiasını sürdürüyor.  Her yaş grubunda Eskişehirspor'u en iyi şekilde temsil ederek başarılı olmayı hedefleyen altyapı da, işler yolunda gidiyor. Altyapıdan Sorumlu Asbaşkan Hakan Sayın öncelikle iyi bir aile olduklarını belirterek, “A takımımızda olduğu gibi altyapımızda da özverili bir çalışma var. Biz Eskişehirspor altyapısı olarak yönetici, antrenörler ve sporcular iyi bir aile olduk. Çalışmalarımız bu ortamda yapılıyor” diye konuştu.

Yükü hafifletiyoruz

Sayın, “A takım 15 günde bir deplasmana gidiyor. Ancak altyapıda şehir dışına giden 5 takımımız var. Biz aynı zamanda kardeşim olan yönetici arkadaşım Mutlu Sayın ile altyapının tüm sorunlarını çözerek yönetim kurulunun da yükünü hafifletiyoruz" dedi.

Kendi aramızda çözüyoruz

Asbaşkan Hakan Sayın, “Her ailede ve iş yerlerinde sorun olur.  Zaman zaman bizde de ödemeler de sıkıntı oluyor. Ama bunları kendi aramızda nasıl çözeriz onu planlayıp yapmaya çalışıyoruz. Sıkıntıları da kendi aramızda çözerek yola devam ediyoruz" diye konuştu.

Karaktere önem veriyorlar

Hakan Sayın, "Eskişehirspor’da oynayan oyuncular öncelikle karakterli olacak. Bu bizim için çok önemli. Hedefimiz A takıma oyuncu kazandırmak. Şu anda katıldığımız tüm yaş gruplarında iddialıyız. Ancak skordan çok oynanan oyun da önemli" ifadelerini kullandı.

Ana hedef sistem

“Altyapıyı düzene oturtmak istiyoruz” diyen Sayın, “Belli bir mesafe kat ettik. Aynı istek ve arzuyla devam ediyoruz. İnşallah sezon sonu A Takımımız tekrar profesyonel lige çıkacak. İnşaatı devam eden tesisimiz kullanıma hazır olacak. Önümüzdeki sezon çok daha sistemli bir kulüp olacağımıza inanıyorum. A Takımımızı altyapımızdan beslemek istiyoruz. Buradan yetiştirdiğimiz evlatlarımızla güzel günlere hep beraber ulaşmak en büyük arzumuz” dedi.

Beadini çok tecrübeli

Altyapıdan Sorumlu Asbaşkan Hakan Sayın son olarak altyapıda idari direktörlüğe getirilen Burhaneddin Beadini için, “Burhaneddin hocamız Türk futbolu ve Eskişehirspor için önemli bir isim. Kendisinin tecrübelerinden hem bizler hem de teknik adamlarımız ve sporcularımız faydalanıyor. Kendisi bazen antrenmanlara çıkıp takımlarla beraber oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Spor Servisi