Yeni sezon öncesi beşinci hazırlık maçına çıkan Eskişehirspor, beşinci maçını da kazandı. 3. Lig ekibi İnegöl Kafkas ile tesislerde karşılaşan Şimşekler, hafta sonu maçı olan, yedeklerine şans veren rakibini 3-1 yenmeyi başardı.

Maç tesislerde oynandı

BAL’da sezona şampiyonluk parolası ile başlayacak olan Eskişehirspor, 5’inci hazırlık maçında 3. Lig ekiplerinden İnegöl Kafkas Gençlikspor’u konuk etti. Siyah-Kırmızılı takım, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde oynanan maça Rasim Mutlu, Bahadır Bilen, Cenk Özbey, Erdin Üzer, Sertaç Kayatekin, Soner Özdemir, Gökhan Çamur, Yakup Ekinci, Kerim Deler, Yakup Demirci ve Necati Önal ilk 11’i ile başladı. Sistem ise 4-2-3-1’di.

Ön alan presleri goller getirdi

Maçın 9’uncu dakikasında İnegöl savunmasının basit hatasını iyi değerlendiren Yakup Demirci, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yakup fileleri sarsarak Es Es’i 1-0 öne geçirdi. Dakika 10’dan 45’e kadar mücadele gücü yüksek bir maç vardı. Dakika 45’te Eskişehirspor ikinci golü buldu. İnegöl ekibinin stoperine baskı yapan Yakup Demirci aldığı topu güzel bir bitiricilikle filelerle buluşturdu. İlk devre Es Es’in 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Takım beğeni topladı

İkinci devre Yakup Demirci dakikalar 57’yi gösterirken hat-trick yaptı. Sol kanattan ceza sahasına bindiren Yakup, İnegöl kalecisinin yanından fileleri görmeyi başardı (3-0). Bu golden bir dakika sonra İnegöl ekibi bulduğu golle farkı tekrar 2’ye indirdi (3-1). Eskişehirspor, 3. Lig ekibine karşı verdiği ciddi sınavından 3-1’lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Takımım mücadele gücünün günden güne yükselmesi beğeni topladı.

Eskişehirspor perşembe Afyon'a gidecek Eskişehirspor perşembe Afyon'a gidecek

Kaynak: Haber Merkezi