Deneyimli teknik adam, “Her hafta üstüne koyarak gitmek zorundayız. Çetin maçlar bizi bekliyor” şeklinde konuştu.

Ligi hafife almayın

 “Senenin başlangıcında söylediğim üst ligleri görmüş olan Eskişehirspor’un BAL ligindeki söylemlerin daha öncesinde iyi bir ortamda olan Eskişehirspor’un bu ligi hafife alma gibi ortamlar oluşmuştu. Ligi hafife almayın lig çok tehlikeli ve sıkıntılı. Şu karşımızda gördüğümüz rakip bizim dengimiz asla değiller. İlk yarı 1-0 kapattık. 4-5 olacak olan maç 1-0 olabiliyor. 1-0 her zaman tehlikeli skordur” dedi.

İstediğimiz oyun değildi

Baş, “1-0’a da üç puan veriyorlar 9-0’a da üç puan veriyorlar. Bizim için önemli olan heybemize atılan 3 puanlar önemli. Bana göre benim istediğimiz ölçülerde bir oyun oynayamadık. Kendimizi geliştiremezsek sıkıntılar yaşayabiliriz. İyi oynadığın maçlarda da sıkıntılı maçlarda da sonucu alabilen takımlar şampiyonluğa ulaşır. Biz neticede öyle ya da böyle 3 puan alıyoruz. Her hafta üstüne koyarak gitmek zorundayız” diye konuştu.

Sabır gerekiyor

Deneyimli teknik adam, “Çetin maçlar bizi bekliyor. Ligin sonuna kadar bir sabır gerekiyor. Hem taraftarımıza, hem yönetimimize, hem oyuncularımıza bu sabrı birbirimize öğretmemiz gerekiyor. Bunu yaparsak Eskişehirspor şampiyon olacak. Ancak anlık gaflete düşmememiz gerekiyor. Deplasmandaki 3 puan önemli. Bunun keyfini çıkaralım. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Alaplı maçına odaklanalım. Bu yağmurda çamurda buraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Şampiyonluk meşalelerini birlikte yakacağımız güne kadar birbirimize sabır göstermeliyiz” dedi.

Kaynak: Aytaç Ersoy