Sezon sonu indirimleri: Eskişehir'de alışveriş yoğunluğu Sezon sonu indirimleri: Eskişehir'de alışveriş yoğunluğu

CHP Kadın Kolları’nda Kültür, Sosyal ve Spordan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Figen Kahya, “Bizim Eskişehir’de siyasi erklerimizin yapmış olduğu siyasi çalışmalar kadına dair; bunları diğer illere de modelleyeceğiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları’nın 15. Olağan Kurultayı’nda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğine seçilen Figen Kahya, Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Kahya, Kültür, Sosyal ve Spordan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Ankara’da Eskişehir’i temsil edecek.

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Figen Kahya, geçen hafta tebliğ edilen görevi başarıyla yerine getireceğini söyledi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ile birlikte partinin iktidara gelmesi için çalışacaklarını vurgulayan Kahya, Eskişehir’i Genel Merkez’de temsil etmenin gurur verici olduğunu söyledi. Görevlendirme hakkında konuşan Kahya, “Diğer genel başkan yardımcıları da benim komisyonumla ben de diğer genel başkan yardımcılarımızın komisyonlarına katkı sunacağız, böyle bir karar alındı” diye konuştu.

ESKİŞEHİR’DE KADININ SESİ GÜÇLÜ

Son günlerde Türkiye’de kadına yönelik şiddetin gündemde olmasını değerlendiren CHP’li Kahya, “Şu an kadın gündemi çok yoğun sürekli Türkiye gündeminde kadın var, kadına şiddet var, kadın hakları var. Biz bir türlü eş değer olmayı konuşamadık. Tabi ki eş değer olma noktasında irademizi koyacağız, koyuyoruz da bu noktada. Fakat Eskişehir’den de kadının sesinin güçlü bir şekilde yükselecek olması, kazanım diye düşünüyorum. Projelerimiz var onları hayata geçireceğiz. Gerek genel merkez nezdinde gerek Eskişehir özelinde ve şu anki iktidar olduğumuz belediyelerle birlikte yapacak olduğumuz birtakım projeler var, onları hayata geçireceğiz. Eskişehir zaten bilinirliği olan bir kent. Bu bilinirliği Türkiye genelinde de kadın politikalarında duyuracağız. Bizim Eskişehir’de siyasi erklerimizin yapmış olduğu siyasi çalışmalar kadına dair; bunları diğer illere de modelleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ

Kadın Kollarına yönelik yapılan eleştirilere de yanıt veren Figen Kahya, “Kadınların genelde siyasette barındırılmıyor olmaları, belki doğru cümle olmayacak ama, siyasette var olma çabaları gerçekten çok yoğun mücadele gerektiriyor. Bu noktada da gerek Türkiye genelinde gerek Eskişehir özelinde her kadın arkadaşımın yaptığı en ufak çalışmayı önemsiyorum ben, güzel çalışmalara da imza atıyorlar. Bilmiyorum neye dayandırılarak zayıf kalıyor noktasında bir irade gösterildi de bunlar konuşuluyor. Benim kulağıma gelmedi açıkçası. Yeni seçilen arkadaşlarımızsa, onlar daha çok yeni görevdeler. Güzel işler başaracaklar. Ben güçlü çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum, düşünüyorum değil biliyorum açıkçası” yorumunda bulundu.

KOTAYI YAKALAMAK İÇİN ÜYE SAYIMIZ ARTMALI

Kadın kolları başkanları ve kadın örgütleriyle birlikte çalışacaklarına dikkat çeken Kahya, üye çalışmaları hakkında da şunları söyledi: “Bir de hep kota diyoruz, işte o kotaların yüzde 50 olması ya da yüzde 50’nin üzerine çıkması örgütlerdeki kadın üye sayısının fazlalaşmasıyla doğru orantılı. Eğer biz kadın üye sayımızı yukarılara taşırsak, şu an mevcut erkek üyeler seviyesine çıkarabilirsek ancak o zaman, genel merkezin de kanaati bu yönde, hak ettiğimiz yerlerde olacağız. Ve sayı anlamında da o koltukları biz işgal edeceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi