Eskişehir’de Diyetisyen Tilbe Akın Özkaya, son dönemde artan gribal enfeksiyonlar ve soğuk algınlıklarına karşı sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurguladı. Özkaya, pandeminin etkisiyle zayıflayan bağışıklık sistemlerinin artık daha fazla virüse, bakteri ve soğuk algınlıklarına karşı hassas hale geldiğini belirtti. Bağışıklığı güçlü tutmanın, hastalıklara karşı korunmanın anahtarı olduğunu söyledi.
Diyetisyen Tilbe Akın Özkaya, bağışıklık sistemini desteklemek için sağlıklı beslenmenin en etkili yol olduğunu belirtti. Rafine şeker, paketli gıda ve işlenmiş ürünlerden uzak durulmasını öneren Özkaya, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı ve mor meyveler ile kaliteli protein kaynaklarının tüketilmesinin bağışıklığı güçlendirdiğini ifade etti. Ayrıca, D vitamini, C vitamini ve çinko takviyelerinin vücuda fayda sağladığını söyledi.
Özkaya, hastalık dönemlerinde vücudun beta glukan ihtiyacını karşılamak için tam tahıllı ekmek gibi besinlerin tercih edilmesini önerdi. Ayrıca, evde yapılan ilikli kemik suyu çorbalarının bağışıklık sistemini güçlendireceğini belirtti. Sağlıklı ve besleyici yemeklerin hastalık döneminde vücudu desteklemenin çok önemli olduğunu söyledi.
Günlük sebze ve meyve tüketiminin artırılmasını tavsiye eden Özkaya, ıhlamur, ekinezya, papatya gibi bitkilerin, taze zencefil çayının ve sarı kuru dutun bağışıklık sistemini desteklediğini ifade etti. Ayrıca, soğuk havalarla birlikte egzersizlerin azalmaması gerektiğini, kısa yürüyüşler ve esneme hareketlerinin vücut bağışıklığını güçlendireceğini sözlerine ekledi.
Son olarak, Diyetisyen Tilbe Akın Özkaya, soğuk hava nedeniyle egzersizlerin aksatılmaması gerektiğinin altını çizdi ve “Bağışıklığınızı desteklemek için sağlıklı beslenmeye, sağlıklı alışkanlıklara ve bitkisel desteklere yönelmek, hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır” diyerek, dengeli beslenmenin önemini vurguladı.