Ziyaret sırasında iki ülke arasındaki iş birliği vurgulandı ve Eskişehir'de gerçekleştirilen ortak projeler değerlendirildi.

Ortak Projeler İçin Teşekkür

Büyükelçi Dumont, Eskişehir’de hayata geçirilen "Mıcro-Folie Dijital Müzesi" ve "Selçuk Demirel'in Yerle Gök Arasında" sergisi gibi kültürel projelerin açılışlarına katılmak için Eskişehir’e geldiğini belirtti. Dumont, bu projeler için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederken, özellikle Eskişehir’in Fransız müzisyen Ysé Trio’yu ağırlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dumont, bu tür kültürel projelerin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini vurguladı.

Eskişehir Türk Ocağı'nda "E-Hayat ve Yapay Zekâ" konuşuldu Eskişehir Türk Ocağı'nda "E-Hayat ve Yapay Zekâ" konuşuldu

Kadın Hakları Projesi'ne Destek

Fransa Büyükelçiliği’nin proje çağrısıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Mülteci Destek Derneği'nin (MUDEM) hayata geçirdiği "Kadın Hakları Projesi" hakkında da konuşan Büyükelçi Dumont, projenin Eskişehir’de başarıyla uygulanmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Dumont, kadın hakları konusunda yapılan bu çalışmalara Başkan Ünlüce’nin gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti ve iş birliğinin devam edeceğini söyledi.

Eskişehir’in Sürdürülebilir Kalkınma Modeli

Başkan Ayşe Ünlüce, Eskişehir'in dengeli kalkınma modeli ile her alanda gelişmeye devam ettiğini belirterek, şehrin kültürel projelere verdiği önemi vurguladı. Ünlüce, “Eskişehir, her zaman çok yönlü beslenen bir şehir oldu. Sürdürülebilir projelerle kalkınma hedefimizi devam ettiriyoruz ve iş birliği içerisinde bu projeleri daha da büyüteceğiz” dedi. Ayrıca Başkan Ünlüce, Fransız heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karşılıklı Hediye Takdimi

Ziyaretin sonunda Başkan Ünlüce, Fransa Büyükelçisi Isabelle Dumont’a Eskişehir’de başlatılan ipek böcekçiliği projesi kapsamında el emeğiyle dokunan ipek bir şal hediye etti. Büyükelçi Dumont ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce'ye Fransız Diplomatik Arşivleri kitabını hediye etti.

Ziyaret, karşılıklı teşekkürlerle ve gelecek projeler için iş birliği temennileriyle son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi