Oda Başkanı Selma Güder, “Gerçek cevherimiz toprağımız, havamız, suyumuzdur” dedi.
Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır Maden A.Ş. siyanürle altın ve gümüş madeni çıkarmak, cevher zenginleştirme, hazır beton tesisi ve su temin göleti yapmak üzere Eskişehir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ÇED başvurusunu gerçekleştirmesinin ardından 9 Ocak’ta halkın bilgilendirme toplantısı yapılacağını duyurdu.

Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle yeşil ulaşım Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle yeşil ulaşım

YOĞUN KATILIM

TMMOB’a bağlı Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Selma Güder ve Şube Yönetim Kurulu’nun organizasyonunda yapılan toplantıya TEMA Vakfı Çevre Politikaları ve Proje Koordinatörü Çevre Mühendisi Onur Küçük, Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) Başkanı Sadık Yurtman, TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Yahya Kaya ve Ziraat Mühendisleri Odası Şube kurucuları ve geçmiş dönem yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

HALK KARAR VERECEK

Toplantıda İç Anadolu’nun Akdeniz’i olarak bilinen Mihalgazi ve Tepebaşı ilçeleri sınırında yer alan Alpagut, Atalan, Tekeciler mahallelerinin bulunduğu Orta Sakarya Havzası tarım, orman, ekosistem, arkeolojik varlıklar, su kaynakları, ÇED raporunun içeriği dikkate alınarak farklı dinamiklerle değerlendirildi. Yapılacak çalışmalarda halkın doğru ve özgür karar vermesinin, bilgilendirilmesinin önemli olduğu tüm katılımcılar tarafından vurgulandı. 

BÜYÜK KAYIP VERDİK

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güder; “Altın bir cevherdir. Madenlerimiz dünyamız için önemlidir. Ancak; COVİD-19 pandemisini yaşamış, kayıplar vermiş insanoğlu adına, gerçek cevherimiz toprağımız, havamız, suyumuzdur” ifadelerini kullandı. Toplantıda yapılan fikir alışverişinde bölgede yetiştirilen narenciye grubundan, yeşilliklerden, domates ve kapma biberden örnekler masada yer aldı.

Kaynak: ZEYNEP YURTAYDIN