Eskişehir'de yayalara geçecek yer kalmadı! Eskişehir'de yayalara geçecek yer kalmadı!

AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Aday Adayı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, ES TV’de canlı yayınlanan Seçime Doğru programında Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilal Köver ve Sonhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Hümmet’in konuğu oldu.

ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ

Uzun yıllardır AK Parti’de siyaset yaptığını belirten Pınar Turhanoğlu Gücüyener, yerel seçimlerde Eskişehir’de önemli bir başarı elde edeceğini belirterek “Şuraya şu bina buraya bu projede demekten çok bir anlayıştan söz etmek istiyorum. İnsana daha yakın daha bizim tercihlerimizi önceleyen bir anlayış. Yani yaşayanların tercihlerini önceleyen bir anlayış. Belediye başkanları için düşündüğüm bir şey var pek çok kararı acaba bu bir dahaki dönemime ne getirir diye mi veriyorlar. Çünkü o kararlar şehirde yaşayanlar olarak bizim önceliklerimize uymuyor. Benim günlük hayatımı kolaylaştırmıyor. Önce anlayışın değişmesini istiyorum” dedi.

SORUNLARI SIRALADI

Kentin öncelikli sorunlarını sıralayan Turhanoğlu Gücüyener, “Eskişehir’de trafik konusu ciddi bir sıkıntı haline geldi. Bu bizim gündelik hayatımızı ciddi anlamda etkileyen bir sıkıntı. Birincisi trafik sorunu ikincisi ise yine imarla ilgili sorunlar şehrimizin kira olarak da satış olarak da diğer illerden pahalı olması bu anlamda yeni imar alanları ya da arsalar üretilmiyor mu? Bu da herkesin mutabık olduğu konulardan. Özellikle benim dikkatimi çeken bir konu daha var problem olarak. Bizim şehrimizde iki yıl önce bir revizyon imar planı yapıldı. Süreç şu şekilde ilerledi: şehirde boş alanlar görüyorsunuz, bunların boş olma sebebi şu: burası kamusal alan. Buraya bir şey yapılabilmesi için sahibinden alınıp kamulaştırılıp ne gerekiyorsa onun inşa edilmesi gerekiyor. Bu boş alanlarda özellikle belediyenin kamulaştırması gereken alanlarda kamulaştırma yapılmadığı zaman bu alan boş kalıyor. Sahipleri belediyeye dava açıyor. İsmi hukuki el atma davası. Bir dönem geldi bizim Büyükşehir Belediye Meclisimize hem Odunpazarı hem de Tepebaşı’ndan alanlar için bu alanların tamamı imar değişikliği için geldi. Ve sayıca çok fazlaydılar. Bizim meclis üyelerimiz karşı çıktılar. Bununla ilgili dava açıldı ve imar planları o dönem için iptal edildi. 3 ay sonra bu sefer bütün şehri kapsayan bir revizyon imar planı geldi. Bir önceki sefer mahkemenin iptal ettiği alanlar yine ticaret, turizm alanı olarak imara açılmış durumdaydı. Daha bütüncül yaptık diyerek mahkeme kararını da dolanarak yeni bir imar planı tercihi yapılmış oldu. Şu beni rahatsız ediyor. Burada artık siz 50 sene sonra dahi park yapılacak bir alana ipotek koymuş olduk” ifadelerini kullandı. 

HAYAT GEÇİRECEĞİM

Hükümet tarafından Eskişehir’e verilen sözlerin yerine getirilmesi için Ankara ile bağlantıları kurabileceğini söyleyen Turhanoğlu Gücüyener, “Hem hükümet eden partiden olmak sebebiyle hem de bu anlamda hevesli olmam sebebiyle. Çünkü bu aşamaya kadar ‘Canım istemiyor ama arkadaşlar belediye başkanı ol dediler, ‘Bir bakayım bakalım’ diyerek çıkmadığım bir yol bu. Gerçekten talep ederek çıktığım bir yol. Bu anlamda istekli olacağım. Beklediğimiz belli şeyler var. Özellikle bunlar yollarla ilgili. Çevre yolunda aynı fikirde olmayabiliriz çünkü ben çevre yolunun şehir içi trafiği taşıdığı için bu kadar yüklü olduğunu düşünüyorum. Onun dışındaki konularda baktığımda belediye meclislerinde de görüyorsunuzdur bakanlıklarla özellikle bir projenin devamı sorgulandığında uzayıp giden belli uyuşmazlıklar görüyorum. Bunlar elinize alıp bakmakla ya da takibi yapmakla dahi halledebileceğiniz konular. Yani peşine düşerim” diye konuştu.

GARANTİ ALMADIM

“Ne Nebi Hatipoğlu’ndan ne de bir başkasından bu anlamda alınmış bir sözüm yok” diyen Turhanoğlu Gücüyener, şunları söyledi: “Bir garanti almadan yola çıktım ben. Partimizde çeşitli aday belirleme kriterleri var. Bunları geçebileceğimi düşünerek yola çıktım. Nebi Hatipoğlu ve özellikle üç milletvekili olmasını biz yerelde çok büyük bir memnuniyetle karşıladık. Hemen ertesi gün çalışmaya başlamasından, hemen teşkilatlarla toplantı yapmaya başlamasından büyük memnuniyet duyduk. Sayımız arttı, sayımız güçlenerek arttı. Hem Nebi Hatipoğlu hem de adı geçen diğer isimler çok kıymetli isimler. Şehir adına hepsinin bir kazanım olacağını düşünüyorum.”

HEPSİ BİZİM İÇİN ŞANS

Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti’den AK Parti’ye geçmesi sonrası Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesinin AK Partili seçmende güvensizlik yaratıp yaratmayacağı sorusu üzerine Turhanoğlu Gücüyener, “Negatif yansıyacağını düşünmüyorum. İYİ Parti seçmeninin bir hayal kırıklığı olabilir belki ama Nebi beyin şehre vekil seçilmesi ve şehre hizmet etmesi için oy veren insanlar bunlar. Büyükşehir adaylığında da aynı şekilde oy vereceklerini düşünüyorum” dedi. Parti dışından bir ismin aday gösterilmesi halinde teşkilatın bu durumu nasıl karşılayacağıyla ilgili konuşan Turhanoğlu Gücüyener, “Çok yabancı bir isim zaten akla gelmiyor. Yine ismi geçenler arasında şehre oda başkanı olarak hizmet eden insanlar. Şehrin bu anlamda bir kabulü var. Aslında şehir yakıştırıyor bunu. Bu insanlar oda başkanı oldukları dönemde gerçekten önemseyerek hizmet etmiş, bir şeyler katmaya çalışmış, sıkıntılı olduğumuz alanlarda söz söylemiş, şehre daha fazlasını nasıl getirebiliriz diye düşünmüş insanlar. Genel merkezin kriterlerinin çoğunu bizim kabulümüz de belirliyor. İsmi geçenlerin hepsi bizim için şans olur” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi