Nebi Hatipoğlu’nun geçtiğimiz günlerde söylediği, “Eskişehirspor’un borcu bir imar rantı ile kapatılabilir” söylemine CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’dan tepki geldi.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu bir röportajda, “Eskişehirspor’u uzaktan seyrediyoruz.  Bizim sunduğumuz projenin ekonomik tedbirlerle bir alakası yok. Eskişehirspor’un borcu bir imar rantı ile kapatılabilir. İmarsız yerler Eskişehirspor’a verilecek. Belediye bu arazileri imara açacak. Sonra Eskişehirspor’un borcu biter. Tasarruf tedbirleri genelgesini bu duruma engel değil. Eskişehirspor için ellerini taşın altına koysunlar. Eskişehirspor’un vergi borcu nedeniyle yönetimin üstüne geliyorlar ama biz engel oluyoruz. Biz hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Flaş transferler için de belediyelerin kulübe kaynak yaratması lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Eskişehirspor’da forma rekabeti yaşanıyor Eskişehirspor’da forma rekabeti yaşanıyor

Nebi Hatipoğlu bu söylemlerine CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’dan tepki geldi. İbrahim Arslan, Eskişehirspor'un şehrin en değerli marka değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Eskişehirspor’dan uzak durmasınlar. Bu şehrin en kıymetli marka değerlerinden biri olan Eskişehirspor’a herkes bulunduğu noktadan destek sağlamalıdır" dedi.
Eskişehirspor’un kurtuluşunun yalnızca imara açılacak arazilerle mümkün olduğu görüşüne kesinlikle katılmadığını belirten Arslan, "Eskişehirspor, bu duruma bir günde gelmedi. 10 yıldan uzun süren bir süreç bu. Bağıra bağıra hepimizin gözü önünde bu noktaya sürüklendi" ifadelerini kullandı. Belediyelerin bu süreçte taşın altına elini koyması gerektiği söylemlerini ise siyasi popülizm olarak değerlendiren Arslan, bu tür yaklaşımların Eskişehirspor'u sevenlerle belediyeleri karşı karşıya getirme çabasından başka bir şey olmadığını belirtti.

CHP’li vekil, Eskişehirspor'un mali durumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Nebi Hatipoğlu'nun belediyelere seslenerek imarsız alanları imara açma çağrısına yanıt veren Arslan, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Anayasa, yargı kararları ve kanunlar çerçevesinde herkes eşittir. Kamu eliyle Eskişehirspor’a özel bir uygulama oluşturulamaz. Bu eşitlik ilkesini zedeler ve başka zaman başka kişiler veya kurumlar da benzer taleplerde bulunabilir" dedi.
Eskişehirspor'un mali borçlarının kulübün mali disiplin eksikliğinden kaynaklandığını belirten Arslan, "Eskişehirspor, kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler geliştirmeli ve kurumsal bir yapıya kavuşmalıdır. Bunlar sağlanmadığı sürece günü kurtarmaktan öteye gidemez" şeklinde konuştu.

İbrahim Arslan, Nebi Hatipoğlu’nun belediyelere yönelik "imarsız alanları imara açalım" söylemine karşılık olarak, "Nebi Hatipoğlu da o zaman Eskişehirspor’un vergi borçlarını, SGK’ya olan borçlarını, Gençlik ve Spor’a olan borçlarını iktidar partisi bakanlıkları eliyle sildiriversin. Yapabiliyorsa bunu yapsın" dedi. 
Milletvekili Arslan son olarak Eskişehirspor’un borçlarının silinmesi yerine kulübün mali disiplin kazanması ve uzun vadeli planlar geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı