Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gençlerin hukuk, özgürlük, eşitlik ve adalet bilinciyle yetişmesi amacıyla hazırlanan Hukuk ve Adalet Dersi, ortaokullarda seçmeli ders olarak müfredata alındı. Bu ders, öğrencilerin hak, özgürlük ve sorumluluklarını öğrenmeleri amacıyla hayata geçirilen ‘Türkiye'de Adalete Daha İyi Erişim İçin Koruyucu Hukuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında yer alıyor ve büyük ilgi görüyor.

2013-2014 Yılından Beri Seçmeli Olarak Okutuluyor

Hukuk ve Adalet Dersi, ilk olarak 2013-2014 eğitim-öğretim yılı itibarıyla 6. ve 7. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı. Öğrencilere, hukuk ve adalet kavramlarının yanı sıra hak ve sorumlulukları öğreterek, adil bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan ders, bugüne kadar 1 milyon 147 bin 799 öğrenci tarafından tercih edildi.

ÖSYM duyurdu: 2024  KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı ÖSYM duyurdu: 2024 KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı

Dersin İçeriği: Hukuk, Haklar ve Sorumluluklar

Ders kitabında dört ana başlık altında işlenen konular bulunuyor:

  • Yaşamımızda Hukuk ve Adalet
  • Haklarımız ve Sorumluluklarımız
  • Hukuki Sorunlarımız
  • Hukuki Çözümlerimiz

Bu başlıklar altında öğrenciler, hukuk, adalet, hak ve sorumluluk gibi temel kavramları öğreniyor. Ayrıca CİMER, UYAP gibi hukuki uygulamalar hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Kitapta, adalet, eşitlik, özgüven, sorumluluk ve dürüstlük gibi değerler de vurgulanıyor.

Öğrencilerin Hukuki Bilinci Artıyor

Hukuk ve Adalet Dersi, öğrencilerde hukuk bilinci geliştirerek, onların hak ve özgürlüklerinin farkında olan bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. Ders, özellikle öğrencilerin sorumluluk ve adalet anlayışlarını güçlendiriyor ve toplumsal duyarlılıklarını artırıyor.

Kaynak: Haber Merkezi