CHP pazar toplantısı  “Tüzük Kurultayı hakkında öneriler” gündemiyle gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Talat Yalaz, “Cumhuriyet Halk Partisi tüm örgütleriyle birlikte erken seçime ve iktidara hazırdır. Bu kapsamda eylül ayının ilk haftası tüzük kurultayımızı yapacak ve sonra ki altı aylık süreçte de parti programımızı hazırlayıp iktidara giden yolları sonuna kadar açacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Tüzük Kurultayı hakkında öneriler” başlıklı pazar toplantısı Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, İl Başkanı Talat Yalaz, Tepebaşı İlçe Başkanı Tevfik Yıldırım, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Yalaz, Eskişehirlilerin Alpagut-Atalan Altın-Gümüş Maden Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi projesine karşı seslerini yükseltmeye devam ettiklerini söyledi. Proje hayata geçerse sadece Eskişehir’in değil, Türkiye’nin en zengin bölgelerinden birisinin yok olacağını belirten Yalaz, “Hem doğamız hem de sağlığımız ve gelecek nesillerimiz için bu projeye karşı mücadele etmeliyiz. Eskişehir Tepebaşı Alpu Kömürlü Termik Santralında, Sivrihisar / Kaymaz 3. Siyanürlü Atık Barajı’nda olduğu gibi ‘Eskişehir Kıymetlidir Platformu’ ile birlikte mücadele ederek Cengiz Holding’in bu maden aramasını da durduracağız. İktidara karşı sadece ülkenin geleceğini değil doğamızı ve hayvanlarımızı da korumanın tarihsel sorumluluğunu sonuna kadar hissediyoruz ve gereğini taviz vermeden yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'in çarşısında motosikletlerden geçecek yer yok! Eskişehir'in çarşısında motosikletlerden geçecek yer yok!

GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAYA AMADEYİZ

Emeklilerin ve emekçilerin önü alınamayan enflasyon ve derin yoksulluk altında ezilmeye devam ettiğini vurgulayan Yalaz, “Ülkenin bütün sorunları çığ gibi büyüyerek devam ediyor. İktidar sorunları çözmek şöyle dursun sorunları umursamaktan dahi uzak. Sarayın konfor alanına hapsolmuş ve halka sokaklara kulağını gözünü kapatmış durumda. Ülkenin ve halkımızın bu şartlarda erken bir genel seçimle iktidarı değiştirmekten başka çaresi kalmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi tüm örgütleriyle birlikte erken seçime ve iktidara hazırdır. Bu kapsamda Eylül ayının ilk haftası tüzük kurultayımızı yapacak ve sonra ki altı aylık süreçte de parti programımızı hazırlayıp iktidara giden yolları sonuna kadar açacağız. Genel Merkezimizde kurulan tüzük komisyonunda bende görev alıyorum. Örgütümüzün haklı taleplerinin orada net olarak sözcülüğünü yapacağım. Bu kapsamda bugün yaptığımız bu tüzük değişikliğine ilişkin öneriler gündemli pazar toplantımız son derece önemlidir. Daha önce yazılı olarak sizlerin görüşlerini aldık. Onlarca partilimiz değerli görüşleriyle sürece katkı sundular. Bugün ise sözlü olarak görüşlerinizi almaya amadeyiz. İnanıyorum ki önümüzde ki tüzük kurultayı ile başta örgütlenme modelimiz olmak üzere birçok işleyişi gözden geçirecek ve iktidara daha emin adımlarla yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy