Altun, Özel'in, "Almanya'dan Türkiye'ye uçaklarla sığınmacı gönderiliyor" yönündeki iddialarının Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından daha önce yalanlandığını hatırlattı.

AK Parti'den kadın ve çocuklar için TBMM'ye önerge AK Parti'den kadın ve çocuklar için TBMM'ye önerge

Anlaşma Olmadığını Vurguladı

Altun, "Öncelikle Almanya'da yasal oturma hakkı bulunmayan üçüncü ülke (Suriye, Afganistan vb.) vatandaşlarının, Türkiye'ye gönderilmesine ilişkin bir anlaşma kesinlikle söz konusu değildir." ifadesini kullandı. Ayrıca, Türkiye'nin "Eurofighter uçak alma karşılığında" üçüncü ülke vatandaşlarını kabul edeceği iddialarını da "külliyen yalan" olarak nitelendirdi.

Yanlış Bilgilendirmeler Sıkı Bir Şekilde Yalanlandı

Altun, Almanya Şansölyesi Scholz ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yasal oturma hakkı olmayan 500 Türk vatandaşının Türkiye'ye gönderilmesi konusunda bir anlaşma yapıldığı iddialarının da 27 Eylül 2024 tarihinde Dışişleri Bakanlığı ve Merkezleri tarafından kesin bir dille yalanlandığını belirtti.

Manipülasyona Karşı Dikkat Çekti

Özel'in iddialarının, Türk kamuoyunu manipüle etmek amacıyla yeniden gündeme getirildiğini vurgulayan Altun, "Türkiye'ye uçaklarla sığınmacı gönderiliyor" ifadesinin asılsız olduğunu ve bu yöndeki görüntülerin kurgu olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye karşıtı sosyal medya hesaplarının bu tür dezenformasyon faaliyetlerine devam ettiğini ve görüntülerin sonradan ses eklentisi yapılarak manipüle edildiğini söyledi.

Türk Vatandaşlarının Güvenliği Öncelikli

Son olarak Altun, Türk vatandaşlarının "toplu hâlde" üçüncü ülke vatandaşlarının ise toplu veya ferdi olarak Türkiye'ye gönderilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını ve bu tür bir uygulamanın kabul edilemeyeceğini vurguladı. Altun, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu konuda tekrar net bir açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi