İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, “Sayfa sayfa Eskişehir’i yatırıma boğduklarını söyleyen, ‘hizmet bizim işimiz’ diyenlere de Milli Eğitim öncelikli iki kelime lafımız var. Bırakın gerçek dışı vaat ve söylemleri geleceğimize sahip çıkın” dedi.
Parti binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü eleştirdi. Eskişehir’de 598 okulda, 178 bin 275 öğrenci, 12 bin 474 öğretmenin her gün farklı problemler yaşadığını öne süren Yer, “Tüm bunlara karşı bir tık cevap dahi verilmeyen, bir kuple dahi açıklama yapmayan, yapamayan Milli Eğitimden bahsediyoruz” dedi.

Eskişehir'deki o ağaç belediye tarafından desteklendi Eskişehir'deki o ağaç belediye tarafından desteklendi

SORUNLARI HATIRLATTI

Yaz aylarında Eskişehir’de ve Odunpazarı İlçesinde okul plansızlığını gündeme getirdiklerini hatırlatan Gürol Yer, “Açılmayan, açılamayan, kapatılan, boş tutulan okulları söylemiştik. Devamında okul kayıt döneminde yakın zamanda mevcut Milli Eğitim Bakanının kayıt parası alınamaz söylemine rağmen. Hem yasal kayıt hakkı olanlardan hem alan dışı yapılan kayıtlarda velilerden istenen yüksek ve can yakıcı meblağlardan bahsetmiştik. Devamında okullarda yapılmayan planlama, düşünülemeyen bugünler sebebiyle görevli eksiği sonucu yapılamayan temizlik neticesi gelen şikayetlerin sayısı bir hayli fazla, bunu izliyor, yaşıyor, görüyoruz” diye konuştu. 

SİNAN AYDIN’A SESLENDİ

İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’a seslenen İYİ Partili Yer, “Sen Eskişehir insanına bugün değil de ne zaman hizmet edecek, bu insanların sana emaneti evlatları bugün değil de ne zaman düşüneceksin? Sıkıntıları, eksikleri, dertleri ne zaman bitireceksin Sayın Müdür?..” diye sordu.

VAZİFELERİNİ HATIRLATIN

“Sayfa sayfa Eskişehir’i yatırıma boğduklarını söyleyen, ‘hizmet bizim işimiz’ diyenlere de Milli Eğitim öncelikli iki kelime lafımız var” diyen Yer, şunları söyledi: “Siyasi referansı olduğunuz bürokratlarınızı bir zahmet ikaz edin ve sorumluluklarını, vazifelerini hatırlatın. Okullar çözemediğiniz temizlik probleminden dolayı salgın hastalık riskiyle karşı karşıya haberiniz olsun. Devamında çatır çatır gayri resmi kayıt parası istenen; parası, imkanı olmayıp da okul kapısında çocuğunun yüzüne bakamayıp, kahrolan anne babalar hiç mi umurunuzda değil hatırlatalım. Hiç mi vicdanınız bunu hissetmiyor ya da bunca yazılan çizilen ve söyleneni duymuyor musunuz? Ya da duyuyor, işinize mi gelmiyor? Ya da verecek cevabınız mı yok veya bildiğiniz halde göz mü yumuyorsunuz? Bırakın gerçek dışı vaat ve söylemleri insanımız, evlatlarımıza değerlerimize geleceğimize sahip çıkın, yaşanan sorunlara, dertlere, tasalara eğilin diyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi