İzmir'in Buca ilçesinde yaşanan olayda, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden 32 yaşındaki Elif Küntaş'ın cenazesi, dedesi Nurettin Küntaş'ın mezarına defnedilmek üzere hazırlanırken, mezardan çıkan poşetten iki kişiye ait kemikler bulundu.

Olay, Eski Buca Mezarlığı'nda gerçekleşti. Küntaş ailesi, dedelerinin mezarının üzerine cenaze defin işlemi sırasında mezarın açılmasıyla birlikte büyük bir şok yaşadı. Mezar açıldığında, poşet içerisinde kemiklerin bulunması aile bireylerini derinden etkiledi.

Bozkurt Belediyesi'nden ücretsiz Wi-Fi imkanı! Bozkurt Belediyesi'nden ücretsiz Wi-Fi imkanı!

Olayın ardından, İzmir Cumhuriyet Savcılığı durumu değerlendirerek soruşturma başlattı. Yetkililer, mezardaki kemiklerin kimlere ait olduğunu ve nasıl oraya yerleştirildiğini belirlemek için gerekli incelemeleri yapacak. Aile ise yaşanan bu talihsiz olayın nedenini öğrenmek istiyor.

"Dedemizin kemikleri sandık"
Mezar açıldığında kemiklerin çıktığı o anlara şahit olan Elif Küntaş'ın kuzeni Ali Baybars, çıkan kemiklerin önce dedelerine ait olduğunu sandıklarını daha sonra gerçeği öğrendiklerini söyledi. Baybars, "Vefat eden amcamın kızını, 45 sene önce vefat eden dedemizin mezarının üzerine gömecektik. Mezar kazıldığı esnada diz boyundayken torba içerisinde kemikler bulundu. Durumu yetkililere hemen bildirdik. Daha sonra defnimizi yaparak mezarı kapattık. Görünce çok şaşırdık ve kemiklerin kime ait olduğunu sorduk. Önce mezarlık görevlisi kemikleri alıp yana koydu; biz ilk başta dedemizin kemikleri sandık. Ama diz boyunda mezarın olmayacağını biliyoruz. Sonra dedemizin kemikleri olmadığını anladık. Savcılık bununla ilgili soruşturmayı da başlattı" dedi.
Savcılık tarafından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ