Ankara'da bugün hava durumu (4 Ekim 2024 Cuma) Ankara'da bugün hava durumu (4 Ekim 2024 Cuma)

İzmir, ulusal bazdaki en yüksek kredi notu olan “AAA” seviyesini korurken, yabancı ve yerel para cinsinden kredi notu da “B+”dan “BB-”ye çıkarıldı. Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden kredi derecelendirme notunu “B+’’dan “BB-’’ye yükseltti. Bu yükseliş, İzmir’in finansal yapısındaki güçlü performansın bir yansıması olarak değerlendirildi. Ayrıca, İzmir’in ulusal bazda alınabilecek en yüksek kredi notu olan “AAA” seviyesini de koruduğu belirtildi. İzmir’in kredi notu, ülke Hazinesi'nin notu ile aynı seviyede yer aldı.

İzmir'in Güçlü Kredibilitesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in güçlü kredibilitesinin yabancı yatırımcılar açısından önemine vurgu yaptı. Tugay, “İzmir’in ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak atacağımız sağlam adımlarla zirvede kalmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” dedi. Bu not artışı, İzmir’in yabancı yatırımcılar için cazip bir destinasyon olmasını pekiştiriyor.

Kredi Derecelendirme Notunun Önemi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından alınan yüksek derecelendirme notları, ekonomik büyüme, para değerinin korunması ve yabancı yatırımcı ilgisinin artması açısından büyük önem taşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin not artışı, kente yapılacak yatırımların hızlanmasına ve sıcak para akışının artmasına katkıda bulunacak.

Görünüm Durağan

Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu görünümünü ise “durağan” olarak belirledi. Bu, mevcut ekonomik ve finansal koşulların İzmir için dengeli bir yapıda sürdüğünü gösteriyor. İzmir’in finansal sağlığı ve yatırımcı güveni açısından güçlü bir duruş sergilemeye devam edeceği öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi