Bu dönemde toplamda 4 ölümlü ve 182 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi.

Kazalarda Emniyet Kemeri Hayat Kurtardı

Yapılan açıklamada, bu kazalarda emniyet kemeri takan sürücü ve yolcuların ya hiç yara almadan ya da hafif şekilde yaralanarak kurtulduğu belirtildi. Emniyet kemerinin, kaza anında hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.

Trafik Jandarması'nın Çalışmaları

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'nın trafik sorumluluk bölgesinde toplam 4 bin 669 kilometrelik bir alanda görevli Trafik Jandarması ekipleri, 1 Ocak - 15 Ekim 2024 tarihleri arasında yoğun bir denetim ve kontrol süreci yürüttü. Bu süre zarfında, 109 kilometresi devlet karayolu, 509 kilometresi il yolu ve 4 bin 51 kilometresi mahalle yolu olmak üzere sürekli olarak kontroller yapıldı.

Eskişehir'de tüm ilçelere sandık kuracaklar! Doğrudan Erdoğan'a... Eskişehir'de tüm ilçelere sandık kuracaklar! Doğrudan Erdoğan'a...

Kaza Analizleri

Trafik kazalarının %67'sinin tek taraflı, %33'ünün ise çift taraflı olarak gerçekleştiği belirtildi. Tek taraflı kazaların %65'inin, aracın hızını yolda uyumlu hale getirememekten kaynaklanan yoldan çıkma nedeniyle, çift taraflı kazaların ise %40'ının yandan çarpma, %35'inin karşılıklı çarpışma ve %20'sinin de arkadan çarpma şeklinde meydana geldiği kaydedildi.

Sonuç ve Tavsiyeler

Bu veriler ışığında, emniyet kemerinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Jandarma yetkilileri, tüm sürücüleri ve yolcuları emniyet kemeri takmaya teşvik ederek, trafik güvenliğini artırma çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi