KESK, DİSK, TMMOB ve EBTO gibi sendikalar ve meslek örgütlerinin öncülüğünde düzenlenen anma etkinliği, Köprübaşı'ndan Ulus Anıtı'na kadar süren yürüyüşle gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca katliamın hafızalardan silinmemesi ve sorumluların yargılanması yönünde talepler dile getirildi.

Gözyaşları ve Adalet Çağrıları

Eskişehir'de düzenlenen anma töreninde, 10 Ekim Katliamı'nın 9. yıl dönümünde duygusal anlar yaşandı. KESK Eskişehir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Gökhan Soysal, yaptığı açıklamada katliamın Türkiye tarihinin en büyük terör saldırısı olduğuna dikkat çekti. Soysal, soruşturmanın eksik bırakıldığını vurgulayarak, "103 barış karanfilimiz aramızdan koparılırken yüzlerce insanımız fiziksel, yüzbinlerce insanımız ruhsal olarak yaralandı" dedi.

Eskişehir'de Şirintepe'de arı yuvası tehlikesi Eskişehir'de Şirintepe'de arı yuvası tehlikesi

Gerçeklerin Üstünü Örtemezsiniz

Soysal, katliamın ardından başlatılan dava sürecinde birçok kişinin olayın üstünü örtmeye çalıştığını belirtti. "Mahkeme tutanakları tarihe yazılan gerçeklerin üstünü örtemez" diyen Soysal, sadece saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin değil, bu katliamı planlayanların ve destekçilerinin de yargılanması gerektiğini vurguladı.

Katliamın Unutulmaması İçin Mücadele Sürecek

Gökhan Soysal, konuşmasında katliamın unutturulmak istenmesine karşı mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. "Bu toprakları katliamlarla, faili meçhul cinayetlerle anılmaktan çıkarıp barış ve demokrasiyle taçlandıracağız" ifadelerini kullanan Soysal, er ya da geç adaletin sağlanacağına dair inancını yineledi.

Yürüyüşte Adalet Talebi

Yürüyüşe katılanlar ellerinde "10 Ekim Katliamını Unutmadık Barışı Savunuyoruz", "Katilleri Tanıyoruz Unutturmayacağız" gibi pankartlar taşıdı. Etkinlik boyunca katılımcılar, adalet ve barış taleplerini dile getirerek, katliamın sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Kaynak: Haber Merkezi