ES TV’de yayınlanan Soruyoruz programına konuk olan İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan, “Vatandaşlardan en çok temizlikten yana şikayetler geliyor. Trafik zaten başlı başına bir sorun. Eskişehir cezalandırılıyor olarak gösteriliyor ama mevcut belediyelerin hükümete, hükümetin de belediyelere karşı kendi aralarında koz olmuş. Burada ezilen yine bizim milletimiz oluyor” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan, ES TV’de canlı yayınlanan Soruyoruz programında Gazeteci Tarkan Demir’in konuğu oldu. Ülke ve yerel gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ulucan, Eskişehirli vatandaşlardan sıkça gelen şikayetleri anlattı. Temizlik ve trafik probleminden bahseden Ulucan, “Temizlikten yana şikayetler geliyor. Trafik zaten Eskişehir’in başlı başına çözülemeyen bir sorunu. Hem ana halter noktalarına baktığımızda hani yerel belediyelerle ilgili. Hem de mevcut iktidarın sorumluluğunda olan çevre yolu. Her türlü yolu yapıyorlar ama Seyitgazi, Mihalıççık, Sarıcakaya, Mihalgazi yoluna geldiği zaman maalesef Eskişehir’le ilgili bir yol durumumuz yok. Eskişehir’in iç noktalarına baktığımızda da kesin çözümcü olabilecek bir trafik noktası yok. Trafik başlı başına bir sorun. İkinci olarak çevre sorunu problemi vatandaşlardan geliyor. Eskişehir cezalandırılıyor olarak gösteriliyor siyaseten ama mevcut belediyelerin hükümete, hükümetin de belediyelere karşı kendi aralarında koz olmuş. Sen burada bunu yapıyorsun ben burada bunu. Burada ezilen yine bizim milletimiz oluyor. İnşallah belediyelerde temsil makamını aldıktan sonra İYİ Parti yapacak. Hükümeti millet devlet olarak gördüğü için bu sıkıntı oluyor. Kamu alanında yapılacak hizmetlerde x y z belediye pozisyonuna bakılmadan millete hizmet noktası. Eğer gerçekten samimi olsalar bugün Eskişehir’in yol problemlerini konuşuyor olmazdık. Demek ki hiçbiri samimi değil. Milletimizin de bu noktalara iyi bakmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERİYORUZ

İYİ Parti olarak vatandaşların sesine kulak verdiklerini vurgulayan Ulucan, “Bizim partimiz kurulurken söylenildiği gibi ülkücü ya da Türk milliyetçiliğini benimsemiş isimlerle yola çıkıldı ama bunun içinde ulusalcı, Atatürk gibi düşünebilen onun çizmiş olduğu ilkeler doğrultusunda mücadele etmeye çalışan ve kutuplar içerisine sıkışmış ve mevcut düzenden rahatsız olan yapının içerisinde bulunan seçmenlerin milletimizin getirmiş olduğu nokta ile uğraştı. 2024’e geldiğimizde siyasetin merkez sağı, solu gibi bir durum kalmadı. Ülkenin nefes alabilmesi için ortak paydada, çoğunluğumuzun birleştiği yapı ile ilgili CHP ile iş birliği yaparak bir Millet ittifakı kurduk. Bu süreç 2023 seçimlerine kadar geldiğinde bunun bir kazanım başarı olmadığı tablosuna geldik. Ve bugün hür ve müstakil olarak milletimizin tam merkez noktasında, tam ortasında parti politikalarımızla kendimizi anlatarak yolumuza devam ediyoruz. Ne merkezin sağındayız ne solundayızdan ziyade biz milletin derdi ile dertlenebilen ve milletin rahatsız olduğu, huzursuz olduğu noktalara kulak verebilen noktadayız” dedi.

Eskişehir Büyükşehir kaldırım ve yolları yeniliyor Eskişehir Büyükşehir kaldırım ve yolları yeniliyor

MÜCADELE ETMEKTEN KAÇIYORLAR

Partide yaşanan istifaları değerlendiren Ulucan, “2023 seçimleri öncesinde de bizim partimizden 6’lı masa ile ilgili ya da CHP ile yaptığımız iş birliği ile ilgili de ayrılan ve istifa eden arkadaşlarımız da olmuştu. O zaman bu kadar gündeme gelmedi. Ağustos ayında hür ve müstakil olarak seçime girme kararı alındığında demokraside bu kabul gören bir noktadır. Parti içerisinde çoğunluk olarak parti içi demokrasi lomokotifini en iyi işleten bir parti olduğumuzu ben gözlemleyebiliyorum. Bu karardan sonra maalesef ki yerel belediyeler ile ilgili olsun, konfor alanlarından faydalanan arkadaşlarımız yaprak dökümü gibi dökülmeye başladı. Eskişehir özelinde de be bunu hep söylüyorum. Ben 6’ncı il başkanıyım. Parti liyakati, değeri ve mücadelesi bilmiş, hatta bazı arkadaşlar istifa ederken de parti ilke, çizgi ve değerlerinden uzaklaştığı için ayrılıyorum diyor ama siyasi parti tüzüğümüzde x, y parti seçim kazandıracaksın, y ya da z partisine seçim kaybettireceksin diye tüzüğümüzde bir madde yazmıyor. Aslında İYİ Parti çizgilerinden ayrılmıyor. Siyasetin gerekliliğinden dolayı doğru yolu çizebiliriz noktasında istişare yapılmış bir tablo. Bugün tablodan çıkan sonuçlarda seçime müstakil olarak gidilme kararı alındı. Eğer bu giden arkadaşlarımız parti politikalarına vakıf isimler olmuş olsalardı bugün ayrılmazlardı, burada durup mücadeleye devam ederlerdi. Gidenlerin arkasından şunu konuşmak istemiyorum ama insan şuna üzülüyor. Ben kişilerin gidişleri ile değil de giderken kendilerini belli ederler. Gelirken kendilerini şöyle böyle anlatırlar ama giderken istedikleri olmadıklarında farklı bir yol haritası, kendini haklı göstermek için hareket ediyorlar. Bizim üzüldüğümüz nokta mücadele etmek yerine kısa vadede hareket ediyorlar” ifadelerini kullandı.

OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ

Saha çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Ulucan, vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını söyledi. Ulucan, “Açıklanan adaylarımız STK programları, ev ziyaretleri ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyorlar. Dönüşler de çok çok güzel. Bugün Odunpazarı’nda Emek Mahallesi’nde Emine Hanım’ın saha çalışmalarında geri dönüşleri bizlere çok pozitif olduğunu söyleyebilirim. Bu gitmiş bu gelmiş diyoruz ya inanın gittiğimiz evlerde vatandaşlar bunu sormuyor bize. Bize ekonomiyi, ekonomik sıkıntıları soruyor. Vatandaş hem iktidardan hem muhalefetten ne kadar yorgun olduğunu söylüyor. Vatandaş samimiyet arıyor. Çünkü vatandaş 14 Mayıs seçiminde bunu gördü. Seçim öncesi akaryakıt fiyatları ne durumdaydı, bugün ne durumda, bu gece ne kadar zam gelebilir hesabını yapamıyoruz. Seçmenimiz bunu gördüğü için biz gerçeğe bakarak hareket ediyoruz. Kırsal ilçelerimize baktığımızda orada da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Orada da dönüşler ‘iyi ki masadan kalktınız, Genel Başkan’a selam söyleyin doğru hareket yaptınız’ diyorlar” dedi.

15 OCAK’TAN SONRA AÇIKLANACAK

Açıklanmayan adayların 15 Ocak sonrası açıklanacağını ifade eden Ulucan, “12-13-14 Ocak’ta Adana’da bizim kampımız var Sayın Genel Başkanımızın da katılacağı. Görüştüğümüz isimlerin raporunu sunarak Genel Merkez’den de onay aldıktan sonra 15’inden sonra adaylarımızı peyderpey açıklayacağız” diye konuştu.

Kaynak: BERİVAN HALİS