15 Nisan itibarıyla balıkta av sezonu sona eriyor.
Geçtiğimiz yıllarda özellikle ramazan ayında balığa rağbet oldukça düşerken, enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın ramazan ayındaki tüketim alışkanlıklarını da değiştirdi. Yüksek fiyatından dolayı kırmızı ete ulaşamayan vatandaşlar çareyi balıkta buldu.
Eskişehir’de balıkçı esnafı olan Selahattin Arslanbenzer, balığın ete göre daha ucuz olduğu için vatandaşlar tarafından tercih edildiğini belirterek, “Bütün ramazanlarda satışlar düşük geçiyordu. Bu sene etin pahalı, balığın da ucuz olması sebebiyle biraz daha rağbet var. 1 kilo balık 100 lira ve 3 kişi doyuyor” dedi.
BALIK FİYATLARI ŞU ŞEKİLDE:
- Hamsi: 100 TL
- Sardalya: 80 TL
- Sarıkanat: 100 TL
- İstavrit: 100 TL
- Kefal: 100 TL
- Palamut: 150 TL
- Deniz çipura: 250 TL
- Deniz levrek: 250 TL
Kaynak: M. Anıl Aksoy